Çin zulmü Doğu Türkistan'da can almaya devam ediyor. İnsan haklarına aykırı tutumlarına rağmen dünyanın sessiz kaldığı Çin zulmü 28 Türk'ün öldürülmesiyle başka bir boyut kazandı. Düzce Ülkü Ocakları Eğitim Ve Kültür Vakfı İl Başkanı Fatih Gülaçtı konuyla ilgili basın açıklaması yaptı. Gülaçtı,  “Her Ramazan Ayı’nda baskı ve sindirme politikalarına yenilerini ekleyen Çin, Uygur Türklerinin oruç tutmalarını engellemek için türlü zorluklar çıkarmaktadır. Diğer yandan camiiler de Çin zulmünden payını almakta baskı ve işkence ile Müslüman Türk’ün toprağında ezan susturulmak istenmektedir. Müslüman gençler alkol kullanmaya zorlanmaktadır. Komünist Çin rejimi tarafından kadınların elbiselerine bile karışılmakta, tüm insani erdemler yok sayılmaktadır.” ifadelerini kullandı.
 
“Türkiye’nin resmi organlarının bu vahşet karşısında sessiz kalması kabul edilebilir gibi değildir.” Şeklinde sözlerini sürdüren Gülaçtı, “Ülkü Ocakları olarak, dün olduğu gibi bugünde zalimin zulmüne karşı soydaşlarımızın yanında olduğumuzu bir kez daha haykırıyoruz. Ülkücüler ve Ülkü Ocakları, Doğu Türkistan davasının müdafii olmaya devam edecekler, “Gök Bayrak”ı tıp ki “Al Bayrak” gibi namusları bileceklerdir. Son Ülkücü nefesini vermediği ve kanımızın son damlası akmadığı sürece Doğu Türkistan sevdamızdan vazgeçmeyeceğiz. Acılarını yüreğimizde hissedecek dertlerini derdimiz kabul edeceğiz.” dedi.
Gülaçtı, sözlerini “Kaşgar’da yaşanan olaylar sırasında alçakça şehit edilen 28 Uygur Türk’ü başta olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Ruhlarının şad, mekânlarının cennet olmasını Yüce Allah(c.c.)’tan niyaz ediyoruz. Hiç şüphesiz katil Çin ve zulme sessiz kalanlar, işlediği cinayetlerin hesabını tarih ve milletimiz önünde mutlaka verecektir.” şeklinde tamamladı.