Sözde Ermeni soykırımı iddialarını protesto etmek için Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyeleri saat 14.00’de spor sokakta toplandı. “Ermen soykırımı emperyalist bir yalandır” yazılı pankart açan TGB üyelerinin eylemine Vatan Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez ve Düzce milletvekili adayları da eşlik etti.

Türkiye Gençlik Birliği üyeleri adına yapılan açıklamada bilimin diri diri gömüldüğü öne sürüldü. Açıklamada “bugün emperyalistleri ortaçağ karanlığı tarihinin kadim milletvekillerinden olan Türk Milletine yani bize soykırım yalanlarıyla diz çökermek istemektedir. Üstelik bunu kendi mahkemelerinin kararlarını çiğneyerek yapmaktadır. Geçtiğimiz günlerde Avrupa Parlamentosu bir karar metni çıkartarak 1915 olaylarının Ermeni soykırım olarak ilan etmişlerdir. Keza papanın açıklamaları da Türk milletinin soykırımcı ilan etmektedir. Aynı kararda Amerika’nın sözleşmeli memurlarına hükümete ce cumhurbaşkanına da teşekkür edildi. Papa ve Avrupa Parlamentosu gerçeği, bilimi diri diri gömmektedir. Üstelik AİHM’nin Perinçek İsviçre davasında verdiği 1915 olayları soykırım değildir kararı da hiçe sayılmaktadır.” Denildi.

Açıklama şu sözlerle tamamlandı:

“Dünyanın ilk kurtuluş savaşını vermiş ve 200 yıldır işgalcilerle boğuşan feda milletin evlatları olarak buradan ilan ediyoruz. Bizi soykırımcı bir millet ilan edip, diz üstü çökertemeyeceksiniz. Gerçeği balçıkla sıvayamazsınız. Ermeni soykırımı tarihsel bir yalandır. Ermeni soykırımı emperyalist bir yalandır. Biz vatanımızı savunduk. Yalanlarınız tüm dünyadan ve buradan yüzünüze çarpıyoruz.”

ADD'DEN AYRI AÇIKLAMA


Yine aynı saatlerde Düzce Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Atay Yılmaz ve dernek üyeleri “Sözde Ermeni” soykırımına ilişkin açıklama yaptı. ADD Düzce Başkanı Yılmaz, Ermeni soykırımının tarihin çarptırılması olarak nitelendir ve hiçbir hukuki dayananın olmadığını ifade ederek gerekçelerini sıraladı.


Yılmaz Atatürkçü Düşünce Derneği olarak barıştan yana olan devletlere seslendi:Yılmaz, “Yüzyıllarca bu topraklarda birlikte, kardeşçe yaşamış olan Türklerle Ermenileri;Osmanlı’nın paylaşılması sürecinde kendi emperyalist emelleri için birbirine düşman eden, Bize SEVR’i dayatanlara karşı vatan için savaşan Türkleri, Doğu Anadolu’da bağımsız bir Ermeni devleti kurma vaadi ile kandırıp, Ermeni İhtilal Komiteleri eliyle arkadan vurduran, Sonuçta bu trajedinin yaşanmasına neden olan,HAÇLI zihniyetini, Dünya barışını zedeleyen emperyalizmi, Mahkûm edin. Mahkûm edin ki Dünya Barışı doğsun.”dedi.

HABER;S.KAŞKIR