23 Mayıs'ta iş bırakma eylemine daha önceden katılmayacaklarını açıklayan Memur-Sen Konfedarasyonu, bu kararını değiştirerek sadece Eğitim Bir-Sen olarak iş bırakma eylemi gerçekleştirdi.

Anıtpark’taki eyleme katılan Eğitim Bir-Sen üyeleri, toplu sözleşmede istediklerini alamadıkları için bir araya geldiklerini belirterek hükümetin kendilerini dikkate almasını istedi.

 
Üyeler adına açıklama yapan Başkan Ömer Faruk Çelebi, “Toplu sözleşme masasında ek ödeme mağduriyetimizin giderilmemesi yüzdelik zam ve diğer toplu sözleşme tekliflerimizin karşılanmamasını kabul etmiyoruz. Bu duyarsızlığı protesto ediyor, Türkiye genelinde hizmet üretmiyoruz. 2010’da yapılan anayasa değişikliği rederandumunun üzerinden 19 ay geçtikten sonra Toplu Sözleşme Kanunu’nu çıkaran hükümet, 5 aydır kamu çalışanlarına zamlı maaş vermezken; şike ve emekli vekillerin maaşları söz konusu olunca yerinde duramamakta memur söz konusu olunca ise kılını kıpırdatamamaktadır. Vekillerin danışmanlarına şoförüne ve sekterine bazı askerlere mali denge endişesi taşımadan zam yapan hükümet diğer kamu çalışanlarına söz konusu olunca kırk dereden su getirmiş ve onlarca bahane üretmiştir. Bizim bahanelere karnımız toktur. Toplu görüşme tiyatrosundan kurtulmak için mücadele verirken toplu sözleşmenin sonuçları itibari ile toplu görüşmelerin gerisinde kalması 2,5 milyon memuru, 1.8 milyon memur emeklisini hayal kırıklığına uğratmış, ek ödemeden mahrum bırakılan öğretmen ve öğretim elemanlarını ise derinden yaralamış moral ve motivasyonlarını adeta sıfırlamıştır.” dedi.