Tasarruf tedbirleri kapsamında yarım saatte bir olan toplu ulaşım hizmetini geçtiğimiz ekim ayında 1 saate esneten Düzce Belediyesi’ne tepkiler dinmiyor. Saat başı gelen otobüsler yüzünden hem yığılma olduğunu hem de iş ya da okula yetişmek için erkenden duraklara gitmek zorunda kaldıklarını belirten tepki Düzceliler, belediyenin bu uygulamadan geri adım atmasını isterken, ulaşımda yaşadıkları eziyeti sık sık çektikleri videolarla haber merkezimize gönderiyor.



Son olarak toplu ulaşımla ilgili artan şikayetler üzerine açıklama yapan Düzce Belediyesi Ulaştırma Müdürlüğü'nün yolcuların uzun süre durakta beklemesi ve otobüslerin iğne atsan yere düşmez kalabalığı gibi durumların söz konusu olmadığını savunması vatandaşı kızdırdı. Belediyenin sosyal medya hesapları başta olmak üzere tepkilerini her platformda dile getiren Düzceliler’e mikrofon uzattık ve sıkıntıları birebir dinledik. İşte durakta otobüs beklerken Öncü Haber mikrofonuna konuşan vatandaşların yaşadığı sıkıntılar…

“Otobüs beklerken donuyoruz, başkanın yanına da çıkacağım”
Öncü Haber mikrofonlarına konuşan Sabiha Görür şunları söyledi:
“Belediye otobüsleri ile problemler yaşıyoruz. Otobüs beklerken donuyoruz. Otobüsler zamanında gelsin zamanında gitsin. Kartlarımızda engellediler. Beyaz masaya söyleyin hiçbir şey yapmıyor. Hiç yardımcı olmuyor bizlere. Başkanımız iyi bir insan ama beceremiyor. Arabayı çok bekliyoruz. Doktora gittim ne oldu sana dedi otobüs beklerken dondum. Öğrencilerle gidiyoruz. Birbiri üstüne gidiyoruz. Bize hak tanınmıyor. Bu konu için başkanın yanına da çıkacağım.”



“Beyaz masayı arıyoruz, bizimle hiç ilgilenmiyor”

Uzun süre duraklarda otobüs beklemekten dert yanan Elvida Yavruoğlu ise şöyle konuştu:
“Otobüsleri çok bekliyoruz. Beyaz masayı arıyoruz, bunlarda bizimle hiç ilgilenmiyor. Biz şikâyete bulunuyoruz beyaz masaya onlarda bize kızıyorlar. Bu yüzden çok rahatsız oluyoruz. Genelde 33 numaralı otobüse biniyoruz bizim bölgemize giden 53 numaralı otobüsü kaldırdılar. Diyorlar ki “Hangi otobüse binersen bin” başka otobüse bindiğimiz zaman da çok geziyoruz. Sürekli ayakta geliyoruz. Akşama kadar zaten ayakta çalışıyoruz. Biz bu durumdan memnun değiliz. Aradığımızda yüzümüze telefon kapatıyorlar.”



“Otobüs saatlerinin değişmesinden hiç kimse memnun değil”

“Otobüsü bir dakika ile kaçırıyoruz, ondan sonra bir saat boyunca bekliyoruz.” Diyen Hayri Kadıoğlu şu ifadeleri kullandı:
“Bir dakika ile kaçırıyorsun arabayı ondan sonra bir saat boyunca araba bekliyoruz. Bu böyle olmaz aslında daha sık olması lazım otobüs seferlerinin. Hayatımızın yarısı otobüs beklemekle geçiyor. Buna doğru dürüst bir düzenleme getirmeleri lazım. Her zaman yoğunluk oluyor. Otobüs saatleri değiştikten sonra memnun değiliz hiç kimse memnun değil. Her durakta homurdanmalar var. Hangi asırda yaşıyoruz adam yaya gitse gider bekleyene kadar.”



“Balık istifi gibi gidiyoruz”

Aynı sıkıntıları dile getiren Meryem Üstün şunları söyledi:
“Bir saatte bir otobüs geldiği için işe yetişemiyoruz. Hastaneye gideceğim otobüs kaçta gelecek bilmiyorum. İşe gitmem lazım saat 11:00’a kadar izin aldım yetişemeyeceğim büyük ihtimal. Balık istifi gibi gidiyoruz. Bir de şoför bağırıyor arkaya gidin arkaya gidin diye. Tutunacak yer bile yok tıklım tıklım nasıl gideceğiz. Bu sistem hiç olmadı gerçekten zorluk çekiyoruz. Bunun biran önce değişmesi lazım. Acil işi olan ne yapacak taksi mi tutması lazım? Düzce’den geliyorsun 33 numara balık istifi. Yer yok yaşlısı var çocuklusu var ayakta gitmeye çalışıyoruz. Saat 11:00’a kadar izin aldı hastaneye gideceğim oradan bir daha tekstile işe gideceğim nasıl yetişeceğim. Bu sistem hiç olmadı.”



“Bazı saatlerde sıkıntı oluyor ama o da normal”

Çoğu vatandaşın aksine toplu taşımada sorun yaşamadığını dile getiren Nihat Çalışkan şunları kaydetti: “Ben şuanda toplu taşıma herhangi bir sıkıntı görmüyorum. Rahat gidip gelebiliyorum. Belirli saatlerde yoğunluk oluyor. Ama genelde rahat gidip geliyoruz. Bazı saatlerde sıkıntı oluyor ama o da normal. Bazı seferler bomboş oluyor.”



“Otobüsler çok geç geliyor”

Otobüslerin saat başı gelmesinin özellikle çalışanları mağdur ettiğine dikkat çeken Sevim Balta şu ifadeleri kulandı: “Çok geç geliyor otobüsler saatte bir tane iki tane otobüs anca geliyor. Bizim pek sorun değil ama her gün işe gidip gelenler için büyük sorun. İstanbul’da sürekli sık sık otobüs geliyor ama burada saat başında otobüs geliyor. 15 dakikadır burada bekliyoruz.”



“Düzce Belediyesi bu yönden çok sıkıntılı”

Durakta otobüs bekleyen yolculardan Oğuz Balta şunları dile getirdi: “Herkesin söylediği gibi çok geç geliyor. Saatte bir bunu 10-15 dakikada bir yapabilirler. İnsanlar en azından rahat gider. Sabah saatlerinde yoğunluk oluyor. İşe gidenler okula gidenler oluyor. Öğlen saatlerinde oluyor. 3-4 arasında oluyor. Düzce Belediyesi bu yönden çok sıkıntılı. Belediye başkanının buna bir duyarlılık göstermesi lazım.’’