Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Genel kurulunda bir konuşma yapan Milletvekili Metin Kaşıkoğlu, "esnafımız güçlerini birleştirip güç oluşturmalılar. Bizler Hükümet olarak Şubat ayında marketlerle ilgili yasayı görüşeceğiz" dedi.
Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kongresinde konuşan AK Parti Milletvekili Metin Kaşıkoğlu Esnaflara seslendi ve güçlerinizi parçalamak yerine birleştirerek bir güç oluşturmalısınız dedi.
Hükümetin kredi faizlerini mümkün olan en alt seviyelere çektiğini ayrıca 2002 yılından bu güne kadar verilen kredi rakkamlarının arasında çok büyük farklar bulunduğunu söyleyen Kaşıkoğlu "Sicil Affı konusunda affı çıkardık. Ancak karşımızda direnen bankacılık sektörü var geçmişte bir gecede bankaların kasalarını boşaltanlar batıranlar hortumlayanlar unutulmamalıdır ancak bu gün sicil affına rağmen benim esnafımın yanında olmayan bankalar şunu bilsinki yarın benim esnafımda onların yanında olmayacak dedi.
Herkesin şikayetci olduğu büyük marketler ve alışveriş merkezleriyle ilgili olarakta Şubat ayında meclise gelecek görüşülecek ve inanıyorumki küçük esnafımızın menfatine kararlar alacağız karamsarlık ve belirsizlikler sıkıntıya iten nedenlerdi bizler yenilikci olmalıyız ayağımızdaki prangalarla daha fazla etme şansımız yok, Dünya'ya açılmalıyız. Ülkemizin sermayesi kısıtlı uluslararası sermayeden pay almalıyız ancak sermaye istikrar ve güven ortamının olduğu yerlere gider. Bu prangalar ayağımızda olduğu sürece bu Ülke daha çok ihtilalleri konuşur kimileri siyaseten kimileri vekaleten lav silahlarına boru diyenler var bu ülkede omuzu düşükler yumurta topuklular çeteler nerede şimdi devletin desteği olmadan hiç bir çete ayakta duramaz. Bülent Arınç, Cemil Çiçek hatta Başbakan'ımıza kaç kez suikast düzenlemeye kalktılar bunları vatandaşlarımız biliyor didişmeye gerek yok hepimiz birleşince neler yapılabildiğini gördük işte teşvik süresinin uzatılması nasıl birlik olduysak bundan sonrada tüm konularımızda birlik olmamız gerekiyor kimse çetelerin avukatlığına soyunmasın dedi.