Gümüşova Belediye Başkanı Ahmet Azap, Öncü TV’de yayınlanan Manşet programında Gazeteci Erol Tayhan’ın konuğu oldu. Geride bırakmaya hazırlandığı 3 yıllık görev süresince yaptığı çalışmalar ve hedefleri hakkında bilgiler veren Başkan Azap, ilçede belediye eliyle yürütülen projeler hakkında detaylı bilgiler verdi.  

“Öncelikle işe imkanlarımızı ölçerek başladık”
İlk olarak 3 yılın değerlendirmesini yapan Başkan Ahmet Azap, şöyle konuştu: “Üç yıl oldu bu göreve başlayalı. Ne çabuk zaman geçti anlaşılacak gibi değil. Daha dün gibi heyecanlı günler üzerimizde duruyor. Geldikten sonra belediyeyi tanımaya ve imkanlarımızı ölçmeye başladık. Altyapı, yol,  imar planı ve belediye ekipmanlarının tamamlanmasına yönelik çalışmalar yaptık.”



Hata varsa da erkenden dönüyorsunuz”
“Herkesin kendine göre tecrübesi var ve bunu yönetimine yansıtıyor.” diyen Başkan Azap, şu şekilde devam etti: “Kimse sıfırdan gelmiyor bu makamlara. Biz iyi niyetli olarak çabaladığımız zaman gönlümüz düzgün olduğunda bir çok kimse size yardımcı oluyor. Ekibinizle istişarelerde bulunursanız, halkınızla diyaloğunuz olursa bu bereketten doğan, kendiliğinden ortaya çıkan sinerjinin sonucu yaptığımız işler rast gidiyor. Hatalı bir durum varsa da erkenden dönüyorsunuz. Bu hatalarınızdan güzel şeyler yapmak nasip oluyor.”




Dosyayı tozlu raflardan kaldırıp canlandırdık”
Seçim döneminde halka verdiği sözlerin büyük bölümünü gerçekleştirdiğini belirten Başkan Ahmet Azap, ilçedeki en önemli projelerden olan Gümüşova Islah OSB’nin son durumunu paylaştı.
Azap, “Biz büyük ölçüde yüzde 90 oranında seçim vaadine yazdığımız tabiri caizse senedini verdiğimiz işleri gerçekleştirdik. Belirli bir süre belediyenin mali durumunu düzeltmekle uğraştık. Daha sonra OSB çalışmalarına başladık. 2012 yılında OSB'nin sadece dilekçe ve başvurusu yapılmıştı. Biz göreve başladıktan sonra dosyayı tekrar tozlu raflardan kaldırıp canlandırdık. 2014'ün Temmuz ayında yaptığımız çalışmalarla yer seçim komisyonu toplandı. Kararı kesin olarak verildi. Islah OSB olarak başlangıcı yapıldı. Türkiye'nin 315. OSB'si Gümüşova Islah OSB olarak onaylandı. 2016'nın Haziran ayında da Gümüşova OSB olarak onaylanmış oldu. Bu kadar kısa sürede yapılan Islah OSB olarak rekor olduğunu düşünüyorum. Kısa sürede başardık, genişleme çalışmaları sürüyor. Faruk Özlü vekilimizin bakan olmasıyla bir çok şey hızlandı.” dedi.



Araç filosu genişledi, TOKİ projesi sona yaklaştı
Görevde olduğu 3 yılda belediyenin araç filosunu da önemli ölçüde genişlettiğinden bahseden Başkan Azap, şunları kaydetti: “Üç adet kamyon aldık. İtfaiye aracımızı tamamladık. 6 tane panelvan minibüs olmak üzere araçlarımız oldu. Yol süpürme aracı aldık, önümüzdeki 10 gün içerisinde teslim edilecek, ücretini ödedik. Araç takviyesini yapıyoruz. TOKİ projesi vardı bizim ön ayak olduğumuz onlar da sona yaklaştı. İmar planı revizyonu yaptık. Bu arada imar uygulamaları ve kanunların 15., 16. ve 18. maddelerine göre yol terki imarın düzenlemesi ile çalışmalarımız devam ediyor. Bundan sonra da sürecek.”

Belediye olarak eğitime de katkı sağladıklarını belirten Azap, “Önümüzdeki 15 gün içerisinde bütün ortaokul öğrencilerine eğitimde kullanılmak amacıyla yaklaşık 1000 adet tablet vereceğiz. Ayrım yapmadan vermiş olacağız bunları.” şeklinde konuştu.



“Düzce'nin parlayan yıldız olacak”
Son olarak Düzce’nin yeni sanayi yatırımları ve yeni ekonomik hamlelerle bölgenin parlayan yıldızına dönüşeceğini belirten Başkan Azap, şunları söyledi: “İstanbul, Gebze, Kocaeli doldu. Ben şu kanaatteyim; devletin bundan sonraki en önemli maddesi artık istihdamı arttıracak ve ekonomik kalkınmayı arttıracak projeler bu da sanayileşmenin yolundan geçiyor. Bundan sonraki gelişme hamlesinden Düzce olarak ciddi bir pay alacağımızı düşünüyorum. Düzce'nin parlayan yıldız olacağını düşünüyorum. Burada da en büyük pay da bize düşer düşünüyorum.”