Geçtiğimiz günlerde gündeme taşıdığımız Gümüşpınar Umcor evlerinde yaşanan karmaşa devam ediyor. 1999 depreminin ardından yardım kuruluşları tarafından yaptırılan Umcor evleri için hak sahiplerinin tapu talebi olduğunu söyleyen köy muhtarı Mahmut Kırandi’ye cevap gecikmedi ve bazı hak sahipleri tapu istemediklerini söyledi.

 

Bugün mikrofon uzattığımız hak sahipleri tapu talebinde bulunmadıklarını ve ortada bir karmaşa olduğunu öne sürdüler.

 

Muhtar Kırandi yaptığı açıklamada tapu masraflarını geçen yıl hak sahiplerinden aldığını, istenilen yaklaşık 3 bin 600 liranın yer bedeli olduğunu savunmuştu.

 

Devletin olan köy tüzel kişiliğine ait yerin nasıl satıldığı ise kafaları karıştırdı.Ayrıca, Umkor’un köy tüzel kişiliğine ait bu yeri 30 yıllığına kiraladığını söyleyen vatandaşlar, Umkor’dan böyle bir açıklama gelmemesine rağmen valilik kanadıyla kendilerine sözleşmelerinin iptal edildiğinin söylendiğini, ne yapacaklarını şaşırdıklarını ifade ettiler.

 

Hak sahiplerinin küçük bir kısmı tapularını aldı ancak bir kısmının parayı ödeyecek durumu yok.

 

Yapımının ardından 30 yıl süre ile hak sahiplerine dağıtılan sözleşme kurallarına uyulduğu takdirde evlerinde oturabilecek olan vatandaşlar bu durumdan tedirgin oldu.

 

Bazı hak sahipleri yer bedeli için istenen parayı ödemedikleri taktirde “Evlerimizden çıkartılacağız mı?” korkusuyla yaşıyor.

 

Devlete ait arazinin vatandaşlara taksitle satılması kafalarda soru işareti bırakırken, konuyla ilgili yetkililerden açıklama bekleniyor.

HABER:Ş.ÇAKIR