Düzce Sağlık Sen Başkanı Bülent Güleç, sözleşmeli personelin sorunlarını dile getirdi, Genel Merkez Yönetimi tarafından, sözleşmeli personelin sorunlarının Sağlık Bakanı ile çeşitli zamanlarda yapılan görüşmelerde vurguladıklarını hatırlatan Güleç, bu çerçevede, askerlik dönüşü işe başlama, becayiş ve intibak gibi konularda önemli kazanımlar elde edildiğini belirtti.

Sağlık-Sen olarak, sözleşmeli personel konusundaki temel politikalarının, tüm sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi olduğunu kaydeden Güleç, “ Bu konu başta olmak üzere, sözleşmeli personelin tüm sorunlarının çözümü için Sağlık-Sen etkili sendikal mücadelesine bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Yetkili sendika olarak devam edecektir.” dedi.

Güleç, 1978 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslarda değişiklik öngören, Bakanlar Kurulu kararı ile getirilen yenilikler şöyle sıraladı:

Bakanlar Kurulu düzenlemesi ile doğum öncesi ve doğum sonrası izinler ücretli izin olarak değerlendirilecek. Askerlik sebebiyle sözleşmesini fesheden personelin pozisyonu saklı tutulacak. İzin bitiminde müracaatı halinde işe başlayabilecek. Eczacı ve diş tabibi atamalarında pozisyonların tahsis edildiği il sınırları içerisinde asgari 5 yıl süre ile kesintisiz olarak ikamet edenlerden alım yapılacak. Aynı unvanda çalışan sözleşmeli personeller fiilen bir yıl çalışmak kaydıyla becayiş talebinde bulunabilecekler. Eşi kamu personeli olan naklen atanması mümkün olmayan veya zorunlu yer değiştirmeye tabi tutulan görevde bulunan sözleşmeli personeller, boş vizeli pozisyon bulunması ve fiilen en az bir yıl çalışmış olması kaydıyla eş durumu tayini talebinde bulunabilecekler. Bakanlar Kurulu’nda kabul edilen düzenleme ile sözleşmeli personellerin kendisi, eşi ve çocukları ile bakmakla yükümlü olduğu anne babasının hastalığının tedavisinin mümkün olmadığını sağlık kurulu raporu ile belgelendirmeleri halinde sağlık mazeretinden dolayı yer değiştirme talebinde bulunabilecekler.