Saadet Partisi İl Başkanı Selahattin Aydın parti binasında basın toplantısı düzenledi.
Toplantıda açıklamalarda bulunan Aydın, “Milletvekillerinin asıl görevinin milletin sosyal ve ekonomil taleplerine cevap verecek çalışmalar yapmak. Ancak Düzce milletvekilleri böyle yapmadığı için Düzcemiz hizmetin en son geldiği ya da gelemediği bir yer haline getirilmiştir.” dedi.
İktidar partisinin icraatlarını eleştiren SP İl Başkanı Selahattin Aydın, gündemi değerlendirdi. “Geçtiğimiz günlerde Memur-Sen'in yaptığı yürüyüşe destek veriyoruz. Mecliste grubu bulunan partiler ekonomik kizi gündeme getirmiyor. Saadet Partisi bu konuları ele alarak çözüm üretmeye çalışan tek parti konumuna geliyor. Mevcut iktidar, bilinçli olarak ekonomik krizi gündemde tutmuyor. Çünkü Mevcut iktidarın ekonomik bir programı yok. Bundan sonrada bir programı ön plana koyamayacaklar. İşsize çare arayan tek parti konumundayız. Hergün onlarca kişi parti binamıza geliyor. Biz bu konularda biraz da olsa gelen kişilere yardımcı olabiliyoruz. Fakat Türkiye'nin problemi çok büyük, sorunlar hat safhalara kadar ulaştı. Bu durumu hemen ön plana çıkartmalıyız dedi.
.röp selahattin aydın sp il başkanı
Hükümetin yeni fındık stratejisi hakkında da konuşan SP İl Başkanı Selahattin Aydın, “Düzce Tarım İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen “ Yeni Fındık Stratejisi ve Uygulama Esasları” konulu panelde milletvekilleri sayın Erbay ve Sayın Kaşıkoğlu'nun hükümetinin fındık politikası doğrultusundaki beyanlarını kendi vicdanlarına havale ediyoruz.
Her iki milletvekili de konuşmalarının merkezine “ malın çokluğu fiyatın düşük olmasına, malın az oluşu da fiyatın yüksek oluşuna” neden olacağı mantığını yerleştiriyor. Bu mantık, milletvekillerinin şahsında iktidarın reel ekonomiden ne kadar uzak olduğunun göstergesidir. Çiftçiye “üretmeyin” diyor dolayısıyla tarımda ithalatın kapılarını ardına kadar açıyor. Çiftçi üretmeyecek insanımız pahallıya tüketecek ve fındıkta olmasa bile diğer tarım ürünlerinde önü açılan ithalat nedeniyle uluslar arası dev şirketler tabir yerindeyse malı götürecekler. Malı götürmekle kalmıyorlar GDO'lu ürünleri sokup sağlığımızla oynuyorlar dedi.

Düzce eğitim de ve sağlıkta gerilerde olmanın nedenini bulamıyor ki çözsün! Bürokratları suçlamak kolay... Onlar imkanlar ölçüsünde hizmetleri sunabilirler. Ama milletvekili, milletin ekonomik ve sosyal taleplerine cevap verecek çalışmaları yürütülür ve millet adına yasalaşmasını sağlar. Bölgesine ve ülkesine hizmet edebilmek için gece gündüz çalışır. Böyle yapılmadığı için Düzcemiz hizmetin en son geldiği ya da gelemediği bir yer haline getirilmiştir.” dedi.