Saadet Partisi Düzce İl Teşkilatı üyesi bir grup, Müslümanlar arasında tepkiye sebep olan, ‘Müslümanların Masumiyeti’ filmini ve ABD’yi protesto etti.
Saadet Partili grup, ikindi namazının ardından Merkez Büyük Cami önünde toplandı. ABD'li bir yapımcı tarafından çekilen, geçtiğimiz günlerde fragmanı internet sitelerine düşen 'Müslümanların masumiyeti' filmini protesto etmek için toplanan grup, 'Kahrolsun ABD, kahrolsun İsrail' şeklinde sloganlar attı. Grup adına, Saadet Partisi Gençlik Kolları Başkanı  Orhan Kılıç konuşma yaptı.
İslam’ı savaş dini olarak tanıtan filmde açıkça Müslümanlara hakaret edildiğini belirten Kılıç, filmi provakatif, aşağılık ve art niyetli bir çalışma olarak nitelendirdi.
Kılıç, filme tepkilerin çığ gibi büyürken, Türkiye’de hükümetin yüzeysel bir açıklamada bulunduğunu savundu.
“ABD ve Batı ülkeleri Yönetimleri, peygamberimize hakaret edenlere hep yardım ve yataklık yapıyor.” Diyen Kılıç, “ Batı ülkelerinin filme karşı sessiz kalması ve bunu ifade özgürlüğüne bağlaması haksız bir tutumdur. ABD’deki bu İslam karşıtı hareket binlerce Müslüman’ı sokağa dökmüştür. Bu da gösteriyor ki İslam’a ve Hz. Muhammed’e yöneltilen hiçbir hakaret cevapsız kalmayacaktır.”dedi.

Protesto gösterisine katılan grup açıklamanın ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Haber; S. KAŞKIR