Saadet Partisi İl Başkanı Selim Gökdemir düzenlediği basın toplantısında Düzce'nin borcunu ödeyemeyen iller arasında Diyarbakır'dan sonra ikinci sırada yer aldığını ve giderek de borç batağına saplandığını ifade etti.  Gökdemir,  “Düzce borcunu ödeyemeyen iller sıralamasında ikinci sırada. Kredi kartı borçlarını ödeyemiyoruz. Giderek de borç batağına saplanıyoruz. Bu kötü gidişe bir dur demek gerekir.” dedi.

Yapımı devam eden HES projeleri ile ilgili de açıklamalarda bulunan Gökdemir, HES'lerin sudaki canlıları yok ettiğini öne sürdü.  Gökdemir, “HES'ler Gölyaka, Uğur Deresi, Yığılca'da kuruluyor. Bu HES'ler sudaki canlıları yok ediyor. Bu konuda iktidar havanda su dövmektedir. 2023 yılını gösteren iktidar o yıllarda bu HES'lerin elektrik ihtiyacının sadece % 5'ini karşılayacağını düşünmüyor. İktidarın yaptığı suyumuzu gasp etmekten başka birşey değildir." dedi. 

25817

İktidarın ve Mecliste grubu bulunan siyasi partileri de eleştiren Gökdemir, iktidar ve muhalefetin, gerilim politikaları ile ülkeye zaman kaybettirdiğini ifade etti. Göktemir, “Ne iktidar sorunların üzerine gidebiliyor ne de muhalefet bu konular üzerinde proje sunabiliyor. Bunların ülkeye verebilecekleri hiçbir şey yok. Gelir dağılımındaki adaletsizlik son sınıra dayandı. İnsanlarımızı küresel sermayenin işçisi yaptılar. Çiftçi kan ağlıyor. Hükümet milletin hakkını rantiyecilere aktarıyor.”dedi.

Haber, R. BAL