Hem çocukların oynayabileceği hem de büyüklerin jimnastik yapabileceği oyun aletleri şehir merkezindeki mahallelerden sonra Yenikent bölgelerine de yerleştirilecek. Belediye Başkanı İsmail Bayram, Başkan Yardımcısı Bayram Bayraktar, Park ve Bahçeler Müdürü Nurullah Şahin bu amaçla Yenikent bölgelerinde yer tespit çalışmaları yaptı. Çocukların ve büyüklerin yararlanabildiği jimnastik ve oyun amaçlı olarak kullanılabilen oyun aletleri gruplarının sayısı artırılıyor. Şehir merkezinde mahallelerde park ve bahçeler ile spor alanlarından sonra Yenikent bölgelerine de oyun ve jimnastik oyun aletleri yerleştirilecek.

Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, tüm mahallelere bu tür oyun aletlerinin yerleştirileceğini belirterek, ‘ Şehir merkezinde uygulamaya başlandı ve büyük ilgi görüyor. Kalıcı konut bölgelerinden de talep geldi ve muhtarlar bize kendi bölgelerine ilişkin alan önerilerinde bulundular. Amacımız kalıcı konut bölgelerindeki tüm mahallelerimize bu aletleri yerleştirmektir. Bunun için zemin uygunluğu ve kullanım yoğunluğu açısından kriterleri dikkate alarak inceleme yapıyoruz’ dedi. Bayram, buna yönelik projenin hazır olduğunu ve en kısa sürede oyun ve jimnastik gruplarının tespit edilen yerlere yerleştirileceğini de ifade etti.

Belediye'nin çalışmaları bununla da sınırlı kalmıyor. Düzce Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Yenikent bölgelerindeki park ve bahçeler ile yeşil alanlardaki otların kesilmesi ile alan düzenlemeleri yaz ayları boyunca aralıksız olarak devam edecek. Park ve Bahçeler Müdürü Nurullah Şahin, Yenikent bölgelerinde 468 bin metrekarelik alanın belediye sorumluluğunda bulunduğuna dikkat çekerek, ‘ Yeşil alanlardaki otların ve çimlerin biçilmesi eş zamanlı olarak yapılmak zorunda. Bu nedenle hem ekiplerimizin sayısını artırdık hem de ekiplerin çalışma alanlarını birbirlerine göre dönüşümlü olarak programlamaya başladık’ dedi.