Düzce’nin üzerindeki sorunlar yumağı bir türlü çözülemeyen Organize Sanayi Bölgesi’nin Tepetarla’da bulunan bölümü çamurdan kurtulamadı. Düzce Valisi Ercan Topaca, söz verdiği gibi yolun stabilize kaplamasını yaptırdı ancak dökülen malzeme üzerinden geçen ağır tonajlı kamyonlar nedeniyle çamura gömüldü.

Organize sanayi Bölgesi’nin stabilize malzeme ile yapılan ıslah çalışmasının sonuç vermemesinin nedenlerinden biri olarak da buraya yapılan yolun önemli bir bölümünün dere yatağına zeminin yükseltilmesi suretiyle yapılması gösteriliyor. Dere yatağının yükseltilen kısmının önünde biriken suyun yolun altına yayıldığı ve çamurun kurumasının önüne geçtiği tahmin ediliyor.

Öte yandan OSB’ye yatırım planı yapan, ancak burada beklediği koşulları bulamayan, büyük yatırımcıların da içlerinde bulunduğu bazı firmaların kaçış senaryoları üzerinde çalıştığı ifade ediliyor. Yatırıma başlamadığı halde tapusunu almaya çalışan bazı firmaların tapuları aldıktan sonra tahsislerini devretmenin yollarını aradığı spekülasyonları da yapılıyor.

 Öte yandan Tepetarla’da yatırımını gerçekleştiren ve üretime geçen birkaç firmanın kanalizasyon sorunlarını hala foseptik çukurları ile çözmeye çalıştıkları, ulaşımın kötülüğünün de en önemli sorunların başında geldiği belirtiliyor. Sağlık kuruluşu, hizmet binası gibi sorunlar ise Organize Sanayi Bölgelerinde  altyapı sorunlarının yanında tali sorunlar olarak görülüyor.