29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Düzce 18 Temmuz Şehir Stadı'nda da program düzenlendi. Düzenlenen programa Vali Bülent Kılınç, Garnizon Komutanı Albay Sabahattin Toprak, Belediye Başkanı Mehmet Keleş, siyasi parti il temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Düzenlenen program Vali Bülent Kılınç, Albay Sabahattin Toprak ve Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in programa katılan vatandaşları selamlaması ile başladı.

Selamlamanın ardından günün anlam ve önemini belirtmek için Vali Bülent Kılınç, konuşma yaparken 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın önemine değinen Kılınç, “Bugün Türk ulusu için büyük bir önem taşımaktadır. Cumhuriyetimiz bugünün temelleri üzerinden günümüze kadar gelmiştir. Cumhuriyetimizin bu yıl 85. yıldönümünü kutluyoruz ve bu da milletimiz için onur vericidir.” şeklinde konuştu.

Okulların folklor oyunlarıyla devam eden programda Karadeniz oyunlarıyla birlikte Namık Kemal İlköğretim Okulu öğrencilerinin oynadığı Roman Havası da beğeniyle seyredildi.

Program Düzce genelindeki okulların protokolü selam yürüyüşü ile son buldu.