Platform programı Cuma akşamına yine damgasını vurdu. Sivil Toplum Kuruluşu temsilcilerinin gözü ile Düzce’nin sorunlarının tartışıldığı programa, KESK Temsilcisi Dinçer Korkmaz, Kamu Sen İl Temsilcisi Şemsettin Bahadır, DÜZDER Başkanı Cemal Aksan, Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası Başkanı Kudret Taş, çevre Mühendisleri odası başkanı Zeyneti Bayrı Ünal, Memur Sen İl Başkanı Orhan Kılıç ve Zıraat Odası Başkanı Ramazan Öztürk katıldı.

3 gün önce Afyon’da yaşanan patlamada şehit olan askerlerin anılması ile başlayan programda öncelikli olarak sivil toplum kuruluşlarının toplumdaki yeri ve önemi anlatıldı.

Terminalin bir an önce yapılmasında hemfikirler

Programda ilk olarak STK temsilcileri, Düzce’nin en büyük sorunu haline gelen terminal ve imar konusunda görüşlerini dile getirdiler. Başkanlar, terminalin hala yerinin belli olmamasını eleştirirken, bir an önce yapılması konusunda görüş birliğine vardılar.

KESK İl Temsilcisi Dinçer Korkmaz, terminalin bir ilin vitrini olduğunu söylerken, “ Terminal konusu Hemen hemen her belediye başkanının en başta yapacakları arasında ama bir bakıyorsunuz