3 Aralık Dünya Engeliler Günü'nün ardından Türkiye Beyazay Derneği, aylık Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı'nı Düzce'de gerçekleştirdi. Beyazay Derneği Düzce Şubesi tarafından düzenlenen kahvaltıda bir araya gelen Beyazay Derneği yönetimi ve protokol üyeleri engellilerin sorunlarını masaya yatırdı.
Toplantı kapsamında Düzce'ye gelen Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva'nın da katıldığı kahvaltıya Düzce Valisi Zülkif Dağlı , Jandarma Alay Komutanı Yılmaz Özdemir ve İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz eşleriyle beraber katılırken, Düzce Eski Milletvekili İbrahim Korkmaz, Hayırsever İş Adamı Hidayet Türkseven, daire müdürleri ve dernek üyeleri de hazır bulundu. Beyazay Derneği Düzce Şube Başkanı Nurullah Çelebi tarafından karşılanan katılımcılar kahvaltının ardından engelli vatandaşların sorunlarına ilişkin sohbet etti ve çözüm önerileri hakkında fikir alışverişinde bulundu.
Türkiye Beyaz Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva, derneğin 2017 yılı hedeflerinden bahsetti. Ayva, "2017 yılında çok daha farklı bir Beyazay göreceğiz. Daha büyük, daha çaplı işlere girmiş olacağız. Bu noktada Sayın Cumhurbaşkanımızın da istekleri üzerine 2017'de daha büyük işlere girmemiz gerekiyor." ifadelerini kaydetti. Ayva ayrıca Otistik çocuklara yönelik yaptırılan okula katkılarından dolayı  Hacı Hidayet Türkseven'e teşekkür etti.

Düzce Valisi Zülkif Dağlı, engelli bireyler için kullanılan "dezavantajlı grup" tabirinin uygun olmadığına dikkati çekti ve şöyle konuştu: "Aslında bunu bizim literatürümüzden kaldırmamız gerekiyor. Aslında bizim ülkemizde, geleneklerimizde böyle bir tabir yok. Şöyle bakmak lazım aslında bizim bu arkadaşlarımızın yeteneklerini ortaya çıkartma noktasında bir dezavantajımız var."
Dağlı ayrıca, göreve geldiği ilk günlerde temel atma törenine katıldığı Otistik  Çocuklara yönelik yaptırılan okul için  Hacı Hidayet Türkseven'e teşekkür etti.

Koordinasyon Merkezi Kuruluyor
Vali Dağlı, Beyazay Derneği tarafından organize edilen kahvaltı da bir de Düzce'ye kazandırılacak yeni bir uygulamadan bahsetti. STK'ların valilik birimlerindeki iş ve işlemlerini hızlandırmak amacıyla bir "Koordinasyon Merkezi" oluşturacaklarını kaydeden Dağlı şu sözlerle devam etti:
"Sivil Toplum Kuruluşlarımız için bir tane STK Koordinatörü görevlendirdik. Pazartesi itibariyle hizmete başlıyor. Hemen benim odamın yan tarafında. STK Temsilcilerimiz buradan iş ve işlemlerini kolayca çözebilir. Ayrıca madde bağımlılığı, Roman vatandaşlarımızın bulunduğu mahallelerle ilgili, yabancı uyruklu misafir vatandaşlarımız ve öğrencilerimizle ilgili sorunlarla için de bu 4 ayrı alanda 4 ayrı koordinasyon müdürlüğü kuracağız. Bu alanlarla ilgili müdürlüklerimizle koordineli bir şekilde çalışacağız."