Dün akşam ÖNCÜ TV ekranlarında yayınlanan “Gündemin Nabzı” programında Düzce'nin gündeminde yeralan önemli konulara değinildi.

AK Parti Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu, Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Kudret Taş, Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Ulviye Dikmen, DÜZDER Başkanı Cemal Aksan ve Düzce Basın Birliği Başkanı Tuncay Türkgülü, dün akşam ÖNCÜ TV ekranlarında yayınlanan “Gündemin Nabzı” programında Düzce'nin önemli konularını ele aldı. Soru cevap şeklinde geçen programda katılımcılar ekonomiden eğitime kadar merak ettikleri konuları Millletvekili Metin Kaşıkoğlu'na yönlendirdi.

“Muhalefet çok pasif kalıyor.”

Özellikle parti içinde sorunların olduğu ve parti içi muhalefetin yaşanıp yaşanmadığı ile ilgili sorulan soruları yanıtlayan Kaşıkoğlu, “Bu kadar kolay muhalefet yapılmasına izin vermeyiz. Düzce'deki muhalefet partileri yapılan çalışmaları araştırma konusunda pasif kalınca biz kendi partimiz dahi olsa araştırma gereği duyuyoruz. Bu kadar pasif muhalefet yapılmaz. Zaten Düzce'de muhalefet olmadığı için biz araya girip muhalefet yapıyoruz. Muhalefet dediğim gibi yanlışların üzerine gitmekte pasif kalıyor.” şeklinde konuştu.

“7 yıldır bitirilmeme gibi bir lüks yok.”

Yaptığı açıklamalarda özeleştiride de bulunan Kaşıkoğlu, özellikle Düzce Yenikent arasındaki bağlantı yolunun geç yapılması konusuna değindi. Kaşıkoğlu, “Yapılması gereken önemli yollardan olan Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi ile Bağlantı yolunun bu zamana kadar yapılması gerekiyordu. Bu noktada özeleştiride bulunuyorum ve vatandaşlardan özür diliyorum. Şu da bir gerçek ki Türkiye Cumhuriyeti gibi bir devletin 6 kilometre gibi bir yolu 7 yılda bitirilmemesi gibi bir lüksü yoktur. Gerçek olan bir konu daha var ki oda uzun yılladır yapılmayan Bağlantı Yolu o haldeyken biz Düzce Üniversitesi yolunu tamamlasaydık herhalde vatandaşlar bizi Yenikent'e sokmazdı.” ifadelerini kullandı.

“İş Merkezi Belediye'nin gündeminde.”

Uzun yıllardır Kızılay Kan Merkezi mevkiinde yapılmayı bekleyen Düzce Belediyesi Kültür ve Ticaret Merkezi konusunda da açıklamalarda bulunan Kaşıkoğlu, “Uzun yıllardır bu sorun da bizim için büyük önem taşkil ediyor. Belediye Başkanı İsmail Bayram, bu merkez ile ilgili çalışmalarına başladı ve konu Belediye Meclisi'nde ele alınarak yapılması konusunda önemli atılımlar olacak. Bu konuda bu zamana kadar tutarsız davranıldığının bende farkındayım. Çünkü şu an Düzce'nin sosyal aktivitelerin yapılacağı geniş bir yeri bulunmuyor.” ifadelerine yer verdi.

“Hastane 2.5 yıl sonra hizmete açılacak.”

Fidanlık arazisine yapılacak olan hastane konusunda da bilgi veren Kaşıkoğlu, “Biz istiyoruz ki vatandaşlar doğayla içiçe olan bir hastaneye giderek burada tedavi görsün. Muncurlu hastanesi gibi bir alanda yapacağımız yeni hastane inanın ki ağaçlar ve doğa ile birlikte bir bütün olacak. Hastalar hastaneye gittiğinde rahat edecek. 2.5 yıl içinde araziye hastaneyi yaparak hizmete açmayı düşünüyoruz.” diye konuştu.

“Kadın sığınma evi konusunda sıkıntılar var.”

Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Ulviye Dikmen'in kadın sığınma evi konusunda sorduğu soruyu da cevaplayan Kaşıkoğlu, “Kadın sığınma evi konusunda sıkıntılar var. Aslında bunlar devletin görevi ama anayasaya göre ku kurumlar Belediyelerin ekonomisine göre yapıldığı için bu sorunlar oluşuyor. Gerekli şartlar oluştuğu takdirde gereken yapılacaktır.” dedi.

“Biz Düzceli Vekil istiyoruz.”

Programda Düzce'nin sorunları noktasında Milletvekillerinin pasif kaldığını söyleyerek bu duruma tepki gösteren DÜZDER Başkanı Cemal Aksan ise bu konuda yaptığı açıklamada “Biz, eline kazma kürek alarak alanlarda dolaşan Milletvekilleri istemiyoruz. Bu uygulama yıllar önce yapılıyordu. Biz, Düzce'yi tanıyan, Düzce'nin sorunlarını bilen, çocuğunu Düzce'de okutan ve Düzce'de yaşayan Vekiller istiyoruz.” derken Milletvekili Metin Kaşıkoğlu ise bu açıklamalara Düzce'nin sorunlarını Ankara'da zaten gerekli yerlere aktardıklarını söyleyerek cevap verdi.

Programda ayrıca Düzce'nin eğitim durumundan teşvik sistemine, yapılmayan çalışmalardan sağlığa kadar pek çok konu üzerinde duruldu.