Geçtiğimiz hafta yoğun kar yağışının etkisiyle aşırı soğuk günler yaşayan ve kar yağınları ile buzla kaplı yollarda ulaşım mücadelesi veren Düzce yeniden yağışlı hava ve aşırı soğuklarla yüz yüze geldi. Salı günü itibari ile başlayan yağmurla birlikte dağlardaki karlarında erimesi üzerine derelerde su seviyeleri oldukca yükseldi.
Düzce'nin ortasından geçen asar deresinde su seviyesi bir hayli yükseldi
bu yükseliş sayesinde dere yataklarında oluşan atık ve çöp yığınlarıda temizlenmiş oldu.
Küçük Melen mevkinde bulunan alt geçitten İstilli, Mamure, Bahçeköy, Paşakonağı başta olmak üzre çok sayıda köyün ulaşımının sağlandığı alt geçit artık geçit vermiyor.
Alt geçit adeta küçük bir havuz görüntüsünde ve araçların geçmesi mümükün olmadığı için geçit trafik akışına kapanmış durumda.
Alt geçitin yağmurların devam etmesi durumunda daha uzun süre trafik akışına açılacak durumu yok. Küçük melende diğer derelerden farklı değil su seviyesinin yüksekliğinin yanı sıra dere yataklarında bulunan atıklarında bu sayede temizlendiği görüldü.
Meteroloji genel müdürlüğünden alınan bilgilere göre Salı günü başlayan yağışılı havanın karla karışık yağmura dönüşeceği ve hava sıcaklıklarında önemli düşüşler beklendiği ve Cuma gününe kadar kar yağışının etkisini artırarak devam edeceği öğneildi.