Hemen hemen her gün susuzlukla boğuşan bir köy gündeme gelirken, su sıkıntısı çektiklerine dair her gün onlarca vatandaş şikayetlerini dile getirirken, milletvekillerinin çelişkili açıklaması kafaları karıştırdı. Milletvekili İbrahim Korkmaz, “su sorunu var” derken, Osman Çakır’ın “ Su sorunu yok” şeklindeki açıklaması, milletvekillerinin köylerin sorunlarını tespit ederken farklı teşhislerde bulunduklarını ortaya çıkardı.   
Su içinde köyler susuzluk çekiyor
Milletvekili İbrahim Korkmaz köy gezilerinin planlı bir şekilde devam ettiğini söylerken, köylerde ön plana çıkan sorunun su olduğunu ifade etti. Korkmaz, köylerin su içerisinde susuzluk çektiğini vurguladı.
Korkmaz, “Köy gezilerimiz bir program dahilinde yapılıyor. İl Teşkilatı bütün köyleri belirlemiş durumda. Önce köyleri ardından mahalleleri dolaşacağız. Bu geziler esnasında detaylı notlar alıyoruz. Resimler çekiyoruz, konuştuğumuz insanlarla bölgeyle ilgili fikir tahsisinde bulunuyoruz. Eksiklikleri daha sonra rapor halinde düzenleyeceğiz. Hangi bölgenin nelere ihtiyacı olduğunu ve genel sorunları tespit ederek radikal çözümler üretmek istiyoruz. Sonuçta her köyün problemi Düzce’nin problemidir. Problemlerin çok köklü bir şekilde çözülmesi lazım. Düzce gibi bir yerde en ön plana çıkan sorun su. Su içerisinde ama köyler susuzluk çekiyor. Demek ki teknikik sıkıntı olduğu insanlar susuzluk çekiyor. Bunu planlayacağız, kısa sürede çözüme ulaştıracağız. Bir sonraki ramazanda bunları duymak istemiyorum. Dolayısıyla bunu yola sokmak durumundayız. Bunun haricinde yol problemleri de esas problemlerin başında geliyor. Her bölgeye bir gölet düşünüyoruz. Suyun olduğu yerlerde bol bol göletlerimiz olsun istiyoruz. Yığılca’da böyle bir bölge var. Yığılca’nın içinden geçen küçük melen yatağının inceledik. Yığılca’nın yolu da yapılırsa , Yedigöller’e uzanan hattın üstünde kalacak. Yığılca’nın doğal turizm merkezi olacağına canı gönülden inanıyoruz.” Dedi.
Su sorunu olan fazla yer yok
Milletvekili Osman Çakır ise Korkmaz’ın tam tersine su sorunu olan pek fazla köy olmadığını, yol sorunun daha ön planda olduğunu söyledi.

Çakır, “ Köyler artık mahalle boyutunda. Alt yapı bakımından bakıldığında kanalizasyon kısmında sorun olabilir ama inşallah onlarda çözülecek. Su sorunu olan çok fazla bir yer yok. Yol sorunu olan yerler var. Ama geçmişe mukayese ettiğimizde bugünkü anlamda köy şehrin bir mahallesi konumunda. Çöp sorunu, kanalizasyon, su ya da eğitim talepleri oluyor. Biz bunların hepsini kalem kalem alıyoruz. Sonuçta hep birlikte oturacağız vekiller ve teşkilat olarak neler yapabilir, neleri taşıyabiliriz değerlendireceğiz.” Şeklinde konuştu.

Haber; H. İŞCAN