Merkez Aziziye Mahallesi'nde cumartesi günü yapılan düğün merasiminin ardından dağıtılan tavuklu pilavı yiyen davetlilerden birçoğu bulantı ve kusma şikayetleri başlaması üzerine gıda zehirlenmesi şüphesiyle Atatürk Devlet Hastanesi Acil Servisine başvurmuştu.

Olay günü, akşam 17:00'den ertesi sabah 08:00'e kadar acil servise 89 vaka başvurduğu bildirilirken, Hastaların ilk müdahalesi, gerekli tetkikleri ve uygun müşahede ve takip süresinin ardından Pazar sabahı saat 08.00 de taburcu edildiği kaydedildi.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, şu anda yatan hasta bulunmadığı bildirildi. İl Sağlık Müdürlüğü Gıda ve Çevre Kontrol Şube Müdürlüğü tarafından Tarım Bakanlığı Alo 174 Gıda Hattı ve İl Tarım Müdürlüğü konu hakkında bilgilendirilirken, konu ile ilgili filyasyon ve sürveyans çalışmaları yapıldı ve ilgili işyerinden Kimyasal ve Mikrobiyolojik su numuneleri alınarak Halk Sağlığı laboratuvarına teslim edildi.

Tarım İl Müdürlüğü tarafından alınan yemek numuneleri de incelenmek üzere gönderildi. Alınan su numuneleri sonuçları "İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik" hükümlerine uygun olduğu tespit edildi.

Haber; R. BAL