Atatürkçü Düşünce Derneği  Düzce Şubesi Başkanı Atay Yılmaz, Kahraman'ın kullandığı sözlerle suç işlediğini savunarak " T.B.M.M Başkanı, devletin rejiminin bir özelliğinin kaldırılmasını teklif edemez. Bu konuda fikir beyan edemez. İsmail Kahraman, biliyoruz ki, mevcut iktidarın sözcülüğünü üstlenmiştir, bunu da kabul etmiyoruz. Laiklik, Türkiye Cumhuriyetinin devlet yapısının ve demokrasinin olmazsa olmaz özelliğidir. Bu özellik modern devletin gereğidir. Din devletleri orta çağda kalmıştır. Din devletini inşa etmek isteyen veya dindar anayasa yapmaya çalışanlarla ileri, çağdaş düşünceye sahip, olan bizlerle arasındaki mücadeleyi sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

Eğitim İş Düzce Temsilciliği de TBMM Başkanı Kahraman'ı istifaya davet ederek " Milli iradenin temsil edildiği en yüce makam olan TBMM’nin Başkanı olduğunu ve tarafsız olması gerektiğini unutarak daha önce Anayasa Mahkemesi tarafından laiklik karşıtı eylemlerin odağı olmakla cezalandırılan AKP’nin sözcüsü gibi davranan İsmail KAHRAMAN, laiklik ilkesine ve Cumhuriyet devrimlerine karşı açıkça meydan okuyarak suç işlemiştir. KAHRAMAN’ı kınıyor ve istifaya davet ediyoruz."ifadelerine yer verildi.

TBMM Başkanı İsmail KAHRAMAN'ın sözlerini Cumhuriyete açık bir saldırı niteliğinde olduğunu savunan Eğitim-İş temsilciliği, Kahraman hakkında suç duyurusunda bulunarak Cumhuriyet Savcılarını göreve davet etti..

HABER:S.KAŞKIR