Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Başkanlığı'nın Haziran ayı toplantısı Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleştirildi. Yapılan toplantıda, eski hükümlüler suç mağdurları ve suça karışmış çocukların tekrar topluma kazandırılmasına yönelik bir toplantı düzenlendi.

Toplantıya Başsavcı Ramazan Solmaz, Koruma Kurulu Üyeleri Baro Başkanı Ali Dilber, Ticaret Sanayi Odası Başkanı Metin Büyük, Sosyal Hizmetler İl Müdür Vekili Ömer Turan, DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı, Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ertan Taşlı, ve ilgili kurum müdürleri katıldı.

Toplantının ana gündem maddesi eski hükümlüler suç mağdurları ve suça karışmış çocukların tekrar topluma kazandırılması olarak belirlendi.

Başsavcı Ramazan Solmaz bu konu ile ilgili ne yapılması gerektiği konusunda ilgili kurumların da fikrini aldı ve  bu kounda yapılabilecek  çalışmaların ne doğrultuda ilerleyeceğini anlattı. .

Başsavcı ayrıca Cezaevinde yatan mahkûmların da sosyal olarak topluma nasıl kazanılacağı konusunda çalışma yapılacağını açıkladı.

Haber; R. BAL