Anma programı

Düzce Valiliği 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü dolayısıyla anma programı hazırladı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikal edişinin 74. yıldönümü dolayısıyla tüm yurtta olduğu gibi Düzce'de de anma etkinlikleri gerçekleştiriliyor. Düzce Valiliği tarafından hazırlanan 10 Kasım Atatürk’ü anma programı bugün saat 08:50'de Anıtpark'ta çelenklerin sunulması ile başlayacak. Ata'nın hayata sözlerini yumduğu saat olan 09:05'te saygı duruşunda bulunulacak. Anma programı saat 09:45'te Düzce Gençlik Merkezi'nde devam edecek.

Düzce Valisi Adnan Yılmaz ve Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, Atatürk’ün 74’üncü ölüm yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

10 Kasım 1938 bir devrin sonu değil

Vali Adnan Yılmaz mesajında şu görüşlere yer verdi: “Hayatını milletimize adayan, olumsuz şartlarda bile eşine az rastlanır başarılara imza atan milletimizin onurlu yürüyüşünde en büyük rehber, bağımsızlığımızın sembolü, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, büyük devlet adamı ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, sonsuzluğa uğurladığımız günün 74. yıldönümünde onu, saygıyla, şükranla ve rahmetle anıyoruz. Atatürk'ün "Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır; ama Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır" sözüyle cumhuriyeti bizlere emanet etmiştir. Atatürk'ün aziz hatırasına sahip çıkmak, onun en büyük eserim dediği cumhuriyetimizi, daha güçlü, daha demokratik, daha kalkınmış hale getirmekle mümkün olacaktır. Büyük şahsiyetler yas tutularak değil, fikirleriyle, eserleriyle, fedakâr gayretleriyle anılırlar. Unutmamak gerekir ki, 10 Kasım 1938 bir devrin sonu değil, Atatürk'ün bizlere miras bıraktığı cumhuriyetimizin her bakımdan abad edilmesi için yeni bir dönemin başlangıcıdır. Bizlere bıraktığı değerlere sahip çıkmak Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e duyulan şükran duygularının en güzel ifadesi olacaktır. Vefatının 74. yılında İstiklal Savaşımızın başkumandanı, bağımsızlığımızın sembolü ve cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü bir kez daha minnetle saygıyla rahmetle anıyorum.”

Atatürk kalplerde yaşatılıyor

Başkan İsmail Bayram mesajında Atatürk’ün ilkeleriyle, düşünceleriyle Türk halkının kalbinde yaşadığını vurguladı. Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram’ın mesajı şu şekilde: “ Ulu önder Atatürk’ü ölümünün 74’üncü yıldönümünde bir kez daha anıyoruz. Kuşkusuz O aramızda değil, ama yaşıyor; kalplerde, düşüncelerde yaşıyor, ilkeleriyle yaşıyor. O, millet egemenliğine inanmış o çağdaş demokrasinin en geniş anlamda temellerini atmıştır. O bakımdan kendisini, yaptıkları karşısında minnetle anmak görevimizdir. Değerli bir asker, üstün nitelikleri olan bir kumandan, mümtaz bir devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk, muhteşem eseri olan bağımsız ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti ile bütün dünyanın hayranlığını kazanmıştır. Sadece Türk milletinin kaderini değiştirmekle kalmayıp kazandığı Kurtuluş Savaşı ve gerçekleştirdiği devrimlerle dünyanın mazlum milletlerine de yol gösterici olan Atatürk'ün fikirlerini aradan geçen yıllara rağmen geçerliliğini korumaya devam etmektedir. Aziz Türk milletine çağdaş uygarlık düzeyine yükselme yolunu açan, millet olma şuuruna ulaşmasını sağlayan, büyük devlet adamı Atatürk'ün, çağdaş düşüncelere dayalı, gelişmeye, yükselmeye ışık tutan görüşlerini içtenlikle benimseyerek uygulamak, milletimiz için vazgeçilmez ve değişmez bir ilkedir. Cumhuriyetimizin kurucusu, düşünce ve devrimleriyle geçtiğimiz yüzyıla yön veren dünya liderlerinden biri olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 74’üncü yıldönümünde saygı, şükran ve rahmetle anıyorum.''

Çok şey borçluyuz

MHP İl Başkanı Danışmaz da, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm yıl dönümü olması nedeniyle bir mesaj yayınladı.

 

Danışmaz,  “Hayatı boyunca, kendisini, varlığından güç aldığı büyük milletimize adayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk; kahraman bir komutan, muktedir bir politikacı ve büyük bir devlet adamı olarak çok önemli hizmetler ifa etmiştir. Vatanımızı parçalamaya yeltenenleri, büyük milletimizin binlerce yılda oluşturduğu maddi ve manevi haklarını çiğneme cüreti gösterenleri geldikleri gibi gönderen bir iradeye liderlik yapan bu büyük devlet adamına, çok şey borçlu olduğumuz iyi bilinmelidir. 90 yıl önce, dönemin işbirlikçi hükümetinin engellemelerine rağmen zorluklar karşısında inandığı ülküden asla ödün vermemiş, mücadelesinin her safhasında, aziz milletimizin şefkat ve civanmertliğine güvenerek, tükenmez feyzinden güç almış ve kutlu yolculuğuna devam etmiştir” dedi.