Düzce'nin Akçakoca ilçesiyle Sakarya'nın Kocaali ilçelerini birbirine bağlayan yol, heyelan nedeniyle trafiğe kapatılırken, sürücüler, eski yola yönlendiriliyor.

 

Alınan bilgiye göre, Akçakoca-Kocaali yolunun Melenağzı mevkisinde aşırı yağışların ve eriyen kar sularının zemini yumuşatmasına bağlı olarak heyelan yüzünden dün yolda çökme meydana gelmişti.


 

Çökme nedeniyle olay yerine gelen Akçakoca İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri sevk edilirken, büyük bir yarık oluşan yol trafiğe kapatılmıştı.

 

Akçakoca-Melenağzı yolunu kullanmak isteyen sürücülerin eski yola yönlendirildiği öğrenilirken,karayolları ekiplerinin bölgedeki çalışmasının sürdüğü bilgisi edinildi.
 
25 yıl gibi uzun bir süre 6 ay önce yapımı tamamlanan yolda meydana gelen çökme tepkileri de beraberinde getirdi. Haberin Öncü TV'nin internet sitesinde yer alması ile birlikte yorumlar da art arda geldi. Henüz yeni bir yol olması nedeniyle yaşanan sıkıntıyı eleştiren vatandaşlar, şu ifadeleri kullandı:

"Şükür bir facia olmamış"

"Yol yapmayı sadece asfalt dökmek sanan zihniyetten ancak bu beklenirdi. Ama ihale dosyasına baksanız her türlü drenaj tedbiri vardır tabii..."
 
"Allahtan kaza olmamış..."
 
"Durmak yok çökmüş yollarla devam."
 
"Kontrolör sorumlu maalesef sorumlular işini hakkıyla yapmassa olacağı bu yazık, çok yazık."
 
"Yine yazık oldu. Müteahhide bir dünya para ver sonuç bu olsun. Yazık hiç mi mühendis yok bu yol işinde."
 
"Zaten kör topal gidiyoruz şükür bir facia olmamış."
 
"Bu yol kaçıncıya çöktü. Yolun alt zemini sağlam değil. Güzergahı değiştirin."
 
"Çöken yol yeni açılan güzergah olan yol."



 
HABER: C.ÜSTÜNER


 
Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ