Yaz mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte çiftçilerin en büyük ihtiyaç duydukları sulama çalışmaları ile ilgili ön hazırlıklar başladı. 2014 yılının başlarından itibaren devam eden sulama kanallarını temizleme çalışmaları bugün Beçiyörükler köyünde devam etti.Düzce Sulama Birliği Başkanı Necmettin Kavak'tan aldığımız bilgiye göre çalışmalar 20-25 gün civarında sürecek.





Kavak"2014 yılının başındanbuyana kar yağışı olmadığından dolayı biz hiç personele izin vermedik. Düzce Ovası'nda 800 km kanalet ağı vardır. Bunun 54 km'si ana kanaldır yani sol ve sağ sahil. Sol sahil 25 km, sağ sahil 27 km'dir. Biz mart ayı içinde sol sahil anakanalını temizledik, 2 Nisan itibariyle de sağ sahil anakanalımızı temizlemeye başladık. Bu yaklaşık 20-25 gün gibi bir süre devam edecek. 1 Mayıs ile 10 Mayıs tarihleri arasında anakanal ve bazı yedek kanallarımıza su vermeye başlayacağız"dedi.



Kavak, bazı çiftçilerin su kanallarını kırmasını da " Düzceli çiftçilerimiz bu kanalların kıymetini bilmiyor" şeklinde yorumladı.




"Düzceli çiftçilerimiz bu kanalların kıymetini bilmiyor. Düzce Ovası'ndaki kanal ve kanaletleri inşallah devletimizin desteği ile 2014 yılı sonunda inşaat projesiyle kapalı sisteme almaya çalışıyoruz.Bundan sonra kanal ve kanaletlerimizi çiftçilerimiz kırmayacak ve çok temiz bir su kullanacağız"dedi.



Kavak, Düzce Ziraat Odası Başkanı Ramazan Öztürk'ün yaptığı bir açıklamasında ilimizde bu sene %50 kuraklık olacak yorumuna da, Düzce'de böyle bi kuraklığın söz konusu olmadığını söyledi. 



"Kuraklığın bilim adamlarımız tarafından olacağı söyleniyor ama bizim barajımızın su seviyesi yerinde. Yani bizim barajımızın herhangi bir su sorunu yok, kuraklık olmayacak"