14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü'nü kutlayan Düzce Ziraat Odası Başkanı Ramazan Öztürk, 7 Haziran seçimleri öncesi siyasilerden "Düzce ovasındaki sulama sisteminin yeraltına alınması" yönündeki taleplerinin başı çektiğini söyledi. 1970'li yıllardan kalan sulama sisteminin artık çöktüğünü sulama kanallarının kullanılamayacak hale geldiğini kaydeden Öztürk:"Türkiye'nin en verimli ve önemli arazilerine sahip Düzce toprakları ancak yeraltı sulama sistemiyle sulanabilir. Siyasilerimizden en önemli talebimiz bu sistemin Düzce'de uygulanmasıdır" dedi.

            HASANLAR BARAJI TEMİZLENMELİ

Sulama ve tarımsal amaçlı yapılan Hasanlar Barajı'nın zeminden 17 metre dolduğunu kaydeden Ziraat Odası Başkanı Öztürk, sulama sistemi aksatılmadan barajın temezlenmesi gerektiğini söyledi. "Hasanlar Barajı sulamaya da içmeye de yeter" diyen Öztürk: "Sulama mevsimi bittikten sonra sulama aksatılmadan baraj temizlenmeli." dedi:

"Çiftçi olarak işçinin karnını doyuran biziz" diyen Oda Başkanı Öztürk:"Bin tane fabrikanız olsa içinde on bin tane işçi olsa o işçiler de aç olsa fabrika çalışabilir mi...İşçinin karnını doyuran biziz çiftçi olarak..Bize sahip çıkın ki biz de onlara sahip çıkalım." dedi:

Haber;E.TAYHAN