İstanbul'da Sultanahmet Meydanı'nda Dikilitaş ile Alman Çeşmesi arasında, saat 10.20 sıralarında şiddetli bir patlama meydana geldi. İstanbul Valiliği, Dikilitaş'ın hemen yanında meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre, 10 kişinin öldüğünü, 15 kişinin yaralandığını bildirdi. Şiddetli patlamaya ilişkin yayın yasağı getirildi.
CANLI BOMBA!
Olay yerine ulaşan Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü (OYİ) ekipleri, patlamanın "canlı bomba" olabileceğine işaret eden düzenek parçaları buldu.
 
ÇOK SAYIDA POLİS VE SAĞLIK EKİBİ OLAY YERİNDE
Patlamanın ardından çok sayıda polis ve sağlık ekibi olay yerine sevk edildi. Polis ekipleri çevre güvenliğini alırken, yaralıların büyük bir bölümü Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Yaralıların 6'sının Alman, 1'inin Norveç, 1'inin Güney Koreli, 1'inin de Perulu turist olduğu öğrenildi.
 
İKİNCİ BOMBA İHTİMALİ
Çevik Kuvvet ekibi ile polis helikopteri çevrede önlem aldı. Patlamanın canlı bomba eyleminden kaynaklandığı belirtiliyor. Bomba imha ekipleri, bölgede ikinci bir bomba olma ihtimaline karşı çalışmalarını sürdürüyor.
 
PATLAMAYA YAYIN YASAĞI
İstanbul Sultanahmet'te meydana gelen patlamaya ilişkin yayın yasağı getirildi.
 
BAKAN ALA, DAVUTOĞLU'NA BİLGİ VERİYOR
İçişleri Bakanı Efkan Ala, Sultanahmet Meydanı'nda meydana gelen patlamaya ilişkin Başbakanlık Resmi Konutu'nda Başbakan Ahmet Davutoğlu'na bilgi veriyor.
 
PATLAMA İSTANBUL'UN DÖRT BİR KÖŞESİNDEN DUYULDU
Patlamanın Kartal, Kadıköy, Üsküdar, Taksim, Beşiktaş, Çağlayan, Eyüp, Sirkeci, Fındıklı ve Kasımpaşa gibi İstanbul'un pek çok ilçesinden duyulduğu belirtiliyor.
 
ARAÇ GİRİŞ-ÇIKIŞINA İZİN VERİLMİYOR
Dikilitaş'ın çevresinde araç giriş-çıkışına izin verilmiyor. Bölgeye giden İstanbul Emniyeti'ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri ile Bomba İmha Şube Müdürlüğü ekipleri, çalışma başlattı.
TRAMVAY SEFERLERİ DURDURULDU
Sultanahmet Meydanı'ndaki patlamanın ardından tramvay seferleri de durduruldu.
İstanbul Fatih, Sultanahmet Meydanı'ndaki patlamanın ardından Kabataş-Davutpaşa tramvay seferleri de çift yönlü olarak durduruldu.
 
CESET PARÇALARI MÜZE KAPISINDA
İslam Eserleri Müzesi'nin tam karşısında yaşanan patlamada ceset parçaları müze kapısına ve bahçesine kadar dağıldı. Müze yetkilileri müzeyi ziyarete kapattıklarını, içerdeki ziyaretçileri de arka kapıdan tahliye ettiklerini duyurdu. Patlamanın büyük bir gürültü ile geldiğini ve arkasından müze bahçesini kesif bir duman ve koku sardığını söyleyen görgü tanıkları da patlamanın canlı bombadan kaynaklı olduğunu belirttiler. (kaynak:haberler.com)