Ak Parti Gençlik Kolları Post Modern olarak ifade edilen 28 Şubat sürecinin 21.yıldönümü dolasıyla konferans düzenledi. Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Fatih Özçelik’in konuşmacı olarak katıldığı ‘28 Şubat Öyküsü’ isimli Konferansa Ak Parti İl Teşkilatının önde gelen isimleri Gençlik Kolları Teşkilatı üyeleri üniversite, lise ve sivil toplum kuruluşlarının gençleri katıldı.

Keskin: “Hep 2.sınıf vatandaş olduk”

Ak Parti İl Başkanı Hikmet Keskin konferans öncesi yaptığı konuşmada, darbe girişiminin olduğu yıllarda üniversite öğrencisi olduğunu söyleyen Keskin, o dönem çeşitli sivil toplum kuruluşlarında çalışmalar yaptıklarını fakat hep 2.sınıf vatandaş olduklarını söyledi.

“Kendimizi değersiz hissettik”

Kendilerini kimliksiz ve değersiz hissettiklerini belirten Keskin, o yıllarda ‘Bir gün bu devleti biz yöneteceğiz’ diyerek büyüdüklerini aktardı.

Koç: “Ülkemizin tarihine sürülmüş kara bir lekeyi unutturmamak için düzenledik”

Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Fazlı Koç, 28 Şubat’a dair düşüncelerini ve konferansın amacını “Ülkemizin tarihine sürülmüş kara bir lekeyi unutturmamak için düzenliyoruz. Yaşananların tekrarlanmaması adına gençlik kolları olarak çalışıyoruz.” diyerek ifade etti.

Konuşmaların ardından 28 Şubat sürecinin anlatıldığı sinevizyon gösterisi ile o dönem alınan kararlarla mağdur edilen simge isimlerin yazdıkları, Düzce’de farklı okullarda öğrenim gören öğrenciler tarafından okundu.

Özçelik: “Darbeci zihniyet hastalıklı bir zihniyettir”

Program Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Fatih Özçelik’in konferans konuşmasıyla devam etti. Özçelik, darbeler ve 28 Şubat Süreci ile kendisinin bizzat tanık olduğu yaşadığı olaylardan bahsetti. Özçelik, “Darbeci zihniyet hastalıklı bir zihniyettir. Patolojik bir vakadır. Darbecilik bir insanlık suçudur. Darbecilerin zihin yapısı incelenmelidir. Zira büyük zulümler yaptılar. Darbeciler hedeflerine kilitlendiklerinde alevist politikalar takip ederler.” Dedi.


Haber:Y.SEVER