Torba Yasa kapsamında bilindiği gibi Belediye çalışanlarından ihtiyaç fazlası olan işçiler Milli Eğitim ve Emniyet Müdürlüklerinin ilgili birimlerinde görev almaları konusunda yasa çıkarılmıştı. Bu kapsamda Düzce Belediyesi’nde de görev yeri değiştirilen işçiler için bugün vefa toplantısı düzenlendi.
Belediye-İş Sendikası Düzce Temsilciliği ve Belediye Çalışanları Yardımlaşma Derneği, Torba Yasa gereği görev yerleri değiştirilen işçilere vefa borcu ödemek amacıyla basın toplantısı düzenledi. “Yıllarını bu şehre veren arkadaşlarımıza vefa borcumuz var” diyen Belediye İş Sendikası Ve Toplu İş Sözleşme Genel Sekreteri Erdoğan Kefeli, “vefa”nın sadece İstanbul’da bir semt adı olmadığını hatırlatmak için buradayız.” Dedi.
Kefeli, “Vefasız insan günü yaşayan geçmişini bilmeyen insandır. Biz vefasız değiliz. Biz Düzce Belediyesine gençliğimizi, ömrümüzü verdik. Sırf yaşlandığımız için, maliyet unsuru olarak görüldüğümüz için; atılmayı, sürgün edilmeyi hak etmiyoruz demek için buradayız. Biz vefasızlara vefayı öğretmek için “vefa”nın sadece İstanbul’da bir semt adı olmadığını hatırlatmak için buradayız.” Şeklinde konuştu.
 “1990’lı yıllarda Düzce’nin nüfusu 50 bin iken belediyede 432 işçi çalışıyordu. Bugün Düzce’nin nüfusu 150 bin 166 işçi çalışıyor. Şimdi Düzce’de ihtiyaç fazlası mı var?” diye soran Kefeli, Düzce’de ekmeğini arayan emekçiye vefasızlık yapıldığını söyledi.

Kefeli’nin konuşmasının ardından işten ayrılan çalışanlara plaket verildi.

Haber; S. KAŞKIR