İşçi Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez, bir keşif uçağımızın düşürülmesi ve iki vatan evladı pilotumuzun şehit olmasıyla kritik bir süreç yaşandığını dile getirerek, Suriye'nin Türkiye’nin düşmanı olmadığını savundu.

Sönmez, “ Türkiye’nin düşmanı Suriye değil, Amerika ve başımızdaki BOP eş başkanlık rejimidir. Türkiye toprak bütünlüğü ve bağımsızlığı için başta Suriye olmak üzere, Irak ve İran’ın dostluğuna mecburdur.” Dedi.

“Türkiye’nin Suriye ile hiç bir meselesi yoktur” diyen Sönmez, bu süreçte Türkiye’nin ne yapması gerektiği sorusuna İşçi Partisi’nin cevaplarını sıraladı.

Sönmez, “ Türkiye Suriye düşmanlığına derhal son verilmelidir. Saldırgan söylemler ve yıkıcı faaliyetler durdurulmalıdır. Suriye’nin toprak bütünlüğüne ve egemenliğine saygı duyulmalıdır. Türkiye,” Suriye muhalifler” adı verilen çapulculara silah, mühimmat, araç- gereç ve para desteğini derhal durdurmalıdır. Suriye yetkilileriyle görüşmeler yapılarak, Suriyeli sığınmacıların güvenlik içinde evlerine dönmeleri için uygun ortam sağlanmalıdır. Suriye’den kitlesel göç kışkırtılmasına son verilmelidir. Türkiye – Suriye ilişkileri normalleştirip ekonomik yaptırımlara karşılıklı olarak son verilmeli, ekonomik, kültürel ilişkilerini geliştirmek