İHH İnsani Yardım Vakfı, “Komşuluk Hakkı İçin” ve “Sana İhtiyacım Var” kampanyaları kapsamında tüm Türkiye'den yardım tırları yola çıktı. Düzce’den de 1 tır dualarla siyasilerin katılım gösterdiği bir törenle uğurlandı.
3 Düzce Milletvekili ve Ak Parti Düzce Belediye Başkan Adayı Mehmet Keleş’in de katılığı Cedidiye cami önündeki uğurlamada, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Düzce Şube Başkanı Ali Kasım, Düzce’den bugün gönderilen 10. Tır olduğunu ay sonuna kadar Türkiye genelinde 500 tırı Suriye’ye geçirmeyi hedeflediklerini söyledi.
Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz, Fevai Arslan ve Osman Çakır Ak Parti Düzce Belediye Başkan Adayı Mehmet Keleş ise yaptıkları konuşmalarda yardımlardan ötürü Düzce halkına teşekkürlerini iletti.
SİLAH YARDIMI DA YAPILMALI
Yapılan konuşmalarda ise en dikkat çeken konuşma ise Korkmaz’ın oldu.
Korkmaz konuşmasında “Bölgede ağır kış şartları hakim sürmekte. Çok hikmetlidir bu iş. Bu ateşle imtihandır. Suriyeler kadar bizim de imtihanımızdır. Biz fiili olarak savaşın içinde değiliz. Allah da bizi böyle bir otama düşürmesin. Ama ülkemizde bu ortama çekilmek isteniyor… Bu tırlara operasyonlar yapılıyor… Niçin acaba içinde silah, cephane çıkar mı? Ben şahsen insani yardımdan çocuk bezi yorgan, un makarna anlamam. Kendi adıma söylüyorum. İnsanların meşru hakkını savunacak her türlü yardım yapılmalı. Buna silah da dahildir. Onunda gönderilmesi gereklidir. Ama şartlar elimizi kolumuzu bağlıyor. Karnınız doysun, sizi böyle öldürsünler demek zorundayız. Oraya silah girmemesi için her türlü yolu kolluyorlar. Tarih bunun hesabını soracak.” İfadeleri kullandı.
Konuşmaların ardından yardım malzemesi yüklü Tır, dualarla Suriye’ye doğru yola çıktı. Tırda bulunan toplam 33 bin 408 TL maliyetinde Gıda ve eşyalar, iç savaşın yaşandığı Suriye’de mülteci ve ihtiyaç sahibi insanlara teslim edilecek…

Haber; S.KAŞKIR