Düzce Valiliği makam toplantı salonunda Suriye ve diğer yabancı uyruklu vatandaşlar hakkında toplantı yapıldı. Düzce Valisi Zülkif Dağlı başkanlığındaki toplantıya kurum müdür ve amirleri ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Konunun birden fazla müdürlüğü ilgilendirdiği için koordinasyon eksikliği yaşandığını belirten Dağlı, yabancı uyruklu kişilere ulaşmakta sıkıntı yaşandığını söyledi.

DERTLERİNE NASIL DERMAN OLURUZ?
Tam bir koordinasyon içerisinde çalışmada bir sıkıntı olduğu tespit edildiğini aktaran Dağlı, “Bu tabi ülkemizin sıkıntısı, her yerde aynı sıkıntı var. Konunun sadece göç idaresinin konusu olmadığından yola çıkarak hem kamu kuruluşlarımız hem de bu konuda çalışsan sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte ‘Bu vatandaşlarımıza nasıl ulaşılırız? Dertlerine nasıl derman oluruz? Nasıl daha yakın temas içerisinde oluruz?’ şeklindeki sorulara yanıt bulmak için çalışıyoruz. ‘Koordinasyon Merkezi adı altında ilimizde Suriyeliler ve diğer yabancı misafirler’ konusunu değerlendireceğiz. Çalışma tarzımızı netleştirmek istiyoruz.” diye konuştu.

AYNI YERLERE YARDIM YAPILIYOR
Sivil toplum kuruluşlarımıza önemli görevler düştüğünü belirterek açıklamalarına devam eden Dağlı, “Aynı yerlere mükerrer yardımlar yapılıyor. Herkes iyi niyetle gece gündüz koşturuyor. Bir taraftan ulaşamadığımız bu durumda olan misafirlerimiz var. Bir taraftan mükerrer yardımlar var. Misafirlerin meslekleri var mı? Çocukları okula gidiyor mu? Biz bu durumları tam olarak tespit edilmemiş ama kağıt üzerinde olduklarını biliyoruz. Meziyetleri olan misafirlerin burada bulundukları süre içerisinde bize katkıları olabilir. Ne zaman gideceklerini bilmiyoruz. Bu arkadaşların sıkıntılarını hep birlikte koordineli bir şekilde çözüm bulmaya çalışacağız.” Dedi.

Dağlı, bağımlılıkla mücadelede yaptığımız toplantının ardından eylem planının hazırlandığı bilgisini verdi. Dağlı ayrıca Kaynaşlı Kaymakamı Cemal Demiryürek’in Kocaali Kaymakamı olan eski Vali Yardımcısı Alper Balcı’nın yerine Vali Yardımcısı Vekili olarak görev yapacağını katılımcılarla paylaştı.