Beklenen açıklama geldi. AK Parti‘nin cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan olarak açıklandı. Cumhurbaşkanı adayını AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin açıkladı.

 

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Cumhurbaşkanı adaylığı için sinevizyon gösterisi izletildi. "Zor olsa da" ismini taşıyan Film, Erdoğan'ın siyasi geçmişi anlatıldı. Sinevizyon gösterimi sırasında Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın duygulandığı, Emine Erdoğan'ın ağladığı görüldü. Mehmet Ali Şahin Ak Parti’nin Cumhurbaşkanlığı adayını ise böyle duyurdu:

 

 

“2007'de Cumhurbaşkanı seçileceği zaman bizi engellemek için hukuk ayaklar altına alındı. Uzun bir aday belirleme süreci yaşadık. Her kesimin görüşünü aldık… Cumhurbaşkanı adayımız genel başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır”

 

 

Muhtar bile olamaz diye manşet attılar!

 

Adaylığının duyurulmasının ardından Erdoğan tezahüratlar eşliğinde partililere seslendi.

 

Erdoğan “Bizi anlamayanlar, anlamak istemeyenler bizi denklemin dışında tutmak istediler.İmam-Hatip'te okuyoruz diye bize ölü yıkayıcısı dediler. Namaz kılıyor diye mürteci dediler.Bu toprakların değerlerini savunuyoruz diye bize başka baktılar. Eşlerimize, kızlarımıza başka baktılar.Kimi zaman partimizi kapattılar. Muhtar bile olamaz diye manşet attılar. Başbakan olamaz dediler. Bugün nasıl Mısır'da, Suriye'de, Irak'ta nasıl demokrasiyi hak olarak görmüyorlarsa 10 yıllarca bize de görmediler.Biz başkalarının kaplarında olmadık. Diklenmedik dik durduk. Sabrettik. Allah'ın yardımı yakındır diyenlerden olduk.Yenilgi yenilgi büyüyen bir zafer olduğuna inandık. Onlar dışladılar biz daha da güçlendik. Manşetlere göğüs gererek bugünlere geldik.Hakkın ne dediğine, milletin ne söylediğine baktık. Yunus'un şu dizesini siyasetin en müstesna yerine astık. Yaradılanı sevdik yaradandan ötürü. Herkes hizmet götürdük. Türk demedik, Kürt demedik, Alevi demedik, Hristiyan demedik. Biz tüm kazanımları 77 milyon için götürdük. Her şeyi Türkiye için yaptık.”dedi.

 

AK Parti Cumhurbaşkanı adayının açıklanmasının ardından TBMM ve YSK'ya da resmî başvuru yapılacak. Bu noktadan itibaren tüm AK Parti teşkilatı, 9'uncu sandık zaferi için çalışmaya başlayacak. Cumhurbaşkanı adayını içeren dilekçe, aday tanıtımının ardından partililerce TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e sunulacak.