Kar yağışının yoğunlaşması nedeniyle D-100 Karayolu Bolu Dağı ve Tem otoyolu Tünel bölümünde birçok araç yolda mahsur kaldı. Tem otoyolunda mahsur kalan araç konvoyu 5 kilometreyi bulurken, D-100 Karayolu Bolu Dağı bölümünde ise araç konvoyları 12 kilometreye ulaştı.

 

Tem otoyolu Bolu Dağı Tünel geçişi 1. viyadük üzerinde meydana gelen kaza nedeniyle yol araç trafiğine kapanınca gişeleri geçmiş olan araçlar 5 kilometrelik konvoy oluşturdu. Kaza nedeniyle kapanan yolda mahsur kalan sürücü ve yolcuların imdadına ise Kızılay Batı Karadeniz Afet Müdahale ve Lojistik Merkezi Müdürlüğü ekipleri yetişti. Kızılay ekipleri yolda kalan araç sürücüsü ve yolcularına sıcak sahlep, neskafe, su, kek ve çocuklu yolculara çocuk bezi dağıttı.

 

3 ayrı ekip halinde yola çıkan Kızılay, 2 ekibi Tem otoyoluna, 1 ekibi de D-100 karayoluna yönlendirerek, sürücü ve yolcuların ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştı. D-100 karayolu ve Tem otoyolundaki araç sayısının fazla olması nedeniyle ekipler Düzce Beyciler Mahallesi'ndeki ana depoya dönerek tekrar malzeme alıp mahsur kalanların yardımına koştu.

 

Dün gece D-100 Karayolu Darıyeri Hasanbey köyü mevkiinde kayan bir araç nedeniyle yol ulaşıma kapandı. Ekiplerin uzun uğraşları sonucu araç sağ şeride alınarak yol tek şeritten Ankara istikametine ulaşıma açıldı. Araç yoğunluğu ve kar yağışının yoğunlaşması nedeniyle yol trafiğe tekrar kapandı. Kaynaşlı Bölge Trafik İstasyon Amirliği'ne bağlı ekipler ve Jandarma ekipleri, dün gece saat 00.10 itibari ile yolda oluşan araç konvoylarını eritebilmek için, Üçköprü köyü mevkiinde Ankara istikametine yolu tamamen araç trafiğine kapattılar.Kapanan yol 9 saat süren çalışma sonucunda açılabildi.