İzmirli öğretmen Sema Gür'ün 2013 yılında hayata geçirdiği ve bu yıl 5'incisi düzenlenen 'Süslü Kadınlar Bisiklet Turu' adlı proje 49 il ile birlikte eş zamanlı olarak Düzce’de de düzenledi. Bisikletlerini süsleyip İstanbul Caddesi’nde pedal çeviren kadınlar etkinlikte renkli görüntüler oluşturdu.



Kendileri gibi bisikletlerini de çiçeklerle donatan kadınlar, Düzce Adnan Menderes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi önünden başladığı bisiklet turunu Düzce Anıtpark Meydanında sonlandırdı.



“Amaç, kadının toplumdaki yerini, süslenip bisiklet kullanabileceğini göstermek”
Dün düzenlenen etkinliğe ilişkin bir değerlendirmede bulunan Süslü Kadınlar Bisiklet Turu Temsilcilerinden Derya Boz 24 Eylül Otomobilsiz Kentler Günü olmasına da dikkat çekerek şöyle konuştu:

“Etkinliğimiz ilk olarak 2013 yılında İzmir’de düzenlendi. Daha sonra Türkiye geneline yayıldı ve bugün de Düzce’de düzenleniyor. Bugün aynı zamanda 24 Eylül Otomobilsiz Kentler Günü. Biraz da bunu kutlamak istedik. Kadının toplumdaki yerini süslenerek, püslenerek dışarı çıkabildiğini ve bisikletini bu şekilde kullanabildiğini göstermek istedik. Toplanmamız bakımından zaman aldı ama güzel bir şey ortaya çıktı. İlk olarak 2013 yılında İzmir’de düzenlendi. Aralarında Düzce de olmak üzere yaklaşık 50 il ve ilçede düzenlendi. Etkinliğimiz artarak devam edecek.”

Haber: Ö. YILMAZ