Bu sabah gerçekleştirilen şafak operasyonu ile, KESK Genel Başkanı Lami Özgen’in yanı sıra bağlı sendikaların MYK üyeleri, Şube Başkanı ve şube yöneticileri ile üyeler göz altına alındı. Göz altına alınmalar ile ilgili olarak KESK Düzce Şubeler Platformu Adına bir açıklama yapan Prof.Dr.Peri M.Arbak, gözaltına alınanların sayısının artmasından kaygı duyduklarını belirtti.
Arbak, “AKP hükümeti baskıcı ve anti demokratik uygulamalarına boyun eğmeyen ve sesini yükselten KESK’in üye ve yöneticilerini gözaltına alarak KESK’i sindirebileceğini ve susturabileceğini sanmaktadır. Uzun bir süredir konfederasyonumuz üzerinde yaratılan baskılar sonucu toplam 39 üye ve yöneticimiz tutuklu iken, bugün yurt çapında gerçekleştirilen şafak operasyonları ile toplam 71 yönetici ve üyemiz gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınanlar arasında Konfederasyonumuzun Genel Başkanı Lami Özgen’in yanı sıra bağlı sendikalarımızın MYK üyeleri, Şube Başkanı ve şube yöneticilerimiz ile üyelerimiz bulunmaktadır. Gözaltına alınanların sayısının artmasından kaygı duyuyoruz.” Dedi.
Arbak, insanca bir yaşam ve demokratik bir ülke isteyen herkesin hedef tahtasında olduğunu iddia ederken, örgütlü güçlerinin böylesi sindirme politikalarına boyun eğmeyecek kadar kararlı ve köklü olduğunun bilinmesini istediklerini ifade etti.

“Bu bir yıl içerisinde KESK; Kamu emekçilerinin geleceklerini çalmaya yönelik 4688 sayılı “sahte sendika yasasında” değişiklik yapan ucube yasaya, eğitimi ticarileştiren ve dinsel içeriğini artırarak kindar nesiller yetiştirmeyi hedefleyen 4+4+4 eğitim yasasına karşı etkin bir şekilde mücadele etmiştir. Sadece kamu emekçilerinin değil, kamu hizmetinden faydalanan tüm halkın haklarını korumak için 28-29 Mart eylemini, 21 Aralık ve 23 Mayıs grevini gerçekleştirmiştir. Adı toplu sözleşme olan ancak on yıldır sürdürülen toplu görüşme oyunundan bile daha geri olan düzenlemeye karşı tüm kuşatma ve baskılara rağmen kamu emekçilerinin sesi olmuştur. Bu süreçte AKP’nin yalan ve manipülasyona dayalı politikalarını kamu emekçileri ve halka teşhir etmiştir. KESK’in bu kararlı mücadelesi AKP’yi son derece rahatsız etmiştir ki, Başbakan ve hükümet üyeleri KESK’i hedef gösteren açıklamalar yapmıştır.” Şeklinde konuşan Arbak,  KESK’E yönelik olarak gerçekleştirilen bu gözaltı ve tutuklama furyasının tek amacının, haklı mücadelelerini yıpratmak ve kamuoyunun kafasında soru işaretleri oluşturmak olarak niteledi.

Haber; H. İŞCAN