Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz, MHP’li Belediye Meclis Üyesi Hanife Pazvant Tetik’in başkanı olduğu Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından içme suyuna zam yapılması yönündeki kararını engelledi.

Edinilen bilgilere göre, Tetik’in başkanı olduğu 2 MHP ve 1 AK Partili meclis üyesinden oluşan Plan ve Bütçe Komisyonu, yaptığı inceleme ve araştırmaları sonucunda içme suyuna yüzde 30 oranında zam yapılması yönünde bir komisyon raporu hazırladı.

Hazırlanan rapordan haberi olmayan Belediye Başkanı Okan Yanmaz’ın, Kasım ayı Belediye Meclisi oturumunda önüne gelen zam talebine öfkelendiği ve kararı derhal geri çektirdiği öğrenildi.

Zam hamlesi nedeniyle komisyon başkanına tepki gösterdiği iddia edilen Başkan Yanmaz’ın, bundan sonra benzer kararların kendisine danışılmadan alınmaması yönünde uyarı verdiği öğrenildi.

Yakın tarihte sel ve heyelan afetinden çıkmış ilçede vatandaşları zamla karşı karşıya bırakmamakta kararlı olduğunu her fırsatta dile getiren Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz, bu doğrultuda belediye hizmetlerinin bedellerini yükseltilmemesi için yeni yılla birlikte yeni bir yapılanmaya gideceği ilçede konuşulan konular arasında.