Düzce Belediyesi organizasyonu ile Düzce'den 6 kişi Melensuyu Projesi için İstanbul'a ' Düzce'nin Melen suyunun Tanıtımı ve Teşekkürü' yürüyüşü içi yola çıktı. Bu sabah Yeni Belediye Hizmet Binası önünde başlayan törenlerle uğurlanan 6 kişi bir testi içine konulan Melen Suyunu İstanbul'a taşımaya başladı

Düzce Belediye Başkanlığı binası önünden başlayan yürüyüş Mehter takımı ve öğrencilerinde katılımı ile şölen havasında gerçekleşti. Düzce'de başlayan yürüyüş Cuma günü İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığında sona erecek.

Düzce Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü organizasyonuyla Düzce Melensuyu için başlatılan Faaliyete göre Düzce'den 6 kişi Melen suyu örnekleri ile birlikte Düzce'den İstanbul'a kadar yürüyecek. Düzce Melen suyuna dikkat çekmek, Düzce Koruma Havzasına yatırım imkanlarının sağlanmasına teşekkür amaçlı yürüyüş için yapılan hazırlıklar çerçevesinde gerçekleşen etkinliğe Melen Suyu'nu İstanbul'a kadar götürecek 6 kişi, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Belediye Başkan Yardımcıları, Düzce Belediyesi personeli ve okulların çevre kolunda görevli öğrenciler katıldı.

“Düzce'nin Melen suyunun Tanıtımı ve Teşekkürü' sloganı ile belirlenen 6 kişi Sakarya ve Kocaeli illerini takip ederek İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne gidecek. Erol Bayram, Murat Mutlu, Yıldıray Gezer, Zikri Güler, Ramis Karaduman ve Recep Yıldırım'dan oluşan yürüyüş ekibi saat 10,30'da başlayan törenle yürümeye başladı.

Yürüyüş öncesinde de Düzce Belediyesi Mehter Takımı gösterileri ile törene renk kattı.

Yeni Belediye Binası önünde düzenlenen törende bir konuşma yapan Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş “ bu gün Düzce'de çok farklı bir organizasyonun altına imza atıyoruz. Bir grup sporcum doğa yürüyüşü yapacak fakat bu yürüyüşün bir amacı var. Düzce'den İstanbul'a Melen Suyunu götürüyorlar. Melen Suyunun yanında bir de yanlarında Düzce Belediyesi'nden iyi niyet mektubunu götürüyorlar. İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Düzce'de çok büyük yatırımlar yapıyor. Düzce'de katı ve sıvı atıkların bertarafı adına çok ciddi para harcıyorlar dedi

Melen suyununun Türkiye'deki içilebilecek en kalitedeki sulardan olduğunu belirten Başkan Keleş, bu suyu İstanbul'a taşıyan sporculara başarılar diliyorum” dedi.

Melen Suyu yürüyüşü, Belediye binasından başladı ve Atatürk Anıtına kadar devam etti . Anıt Parkta okunan istiklal marşı ile sporcular daha sonra İstanbul'a doğru yürüyüşe çıkarak uğurlandılar.