Hükümet Konağının “H” blok bölümünde bulunan boş alanda inşaat çalışmaları devam ediyor. Eski Kütüphanede işlevine devam eden Sosyal Yardımlaşmanın bu yeni binaya taşınacağını bildiren Vali Yardımcısı Ramazan Şahin: “ SYDV'yi buraya taşıyacağız. Yaklaşık maliyeti 85 bin TL idi. Fakat ihale ile maliyeti 65 bin TL'ye düşürüldü. Buranın 15 gün içinde bize teslimi gerçekleşecek. Fakat 15 günlük bir zaman dilimi içerisinde de tüm teknolojik cihazları ve mobilya döşemelerini bitireceğiz. Yani yaklaşık 1 ay sonra burası faaliyete geçecek. Buraya geçilmesinin ardından SYDV'ye kayıtlı olan aileler Halk ve Ziraat bankaları dışında başka bankaları dolaşmayacaklar. Biz her türlü işlemlerimizi burada kendi bölümümüzde sürdüreceğiz” dedi.

Sosyal yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na vatandaşların büyük ilgi gösterdiğini ifade eden Şahin, “. Bir hafta içerisinde yardım almak isteyen 300 vatandaşımız geliyor. Kömür yardımları ile birlikte bu sayı 500'e kadar çıkabiliyor. Şu anda SYDV'ye kayıtlı 12 bini aşkın vatandaşımız bulunuyor. Bize başvuran ailelere en geç 2 hafta içinde dönebiliyoruz. Yeni bina için hazırlıklarımızıda tamamladık. 3 yeni araç şöförleri ile birlikte kiranlandı. Ev ev dolaşmadan inceleme yapılmadan başvuru dosyaları üzerinde çalışmalar yapmıyoruz” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakfına kayıtlı olan 7 bin haneye kömür yardımı yapılacağını hatırlatan Şahin, kış gelmeden çalışmaların tüm hızı ile devam ettiğini, Kış bastırmadan 4500 haneye kömür yardımında bulunulacağını söyledi. Şahin depoda da 1000-1500 haneye yetecek kadar kömür bulunduğunu, kar yağmadan dağıtımların tamamlanacağını belirtti.