Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş imzalı, 81 il Müftülüklerine gönderilen genelgeye göre camilerde sıralar halinde sabit oturakların yapılmasının, cami doku ve kültürüyle bağdaşmadığı, hastalık ve özürlülük gibi herhangi bir rahatsızlığı bulunanların zorunlu olmadıkça namazlarını sandalyede değil, yere oturarak kılmalarının uygun olduğu konusunda vatandaşlar bilgilendirilecek.
 
“Namaz yerde oturarak kılınır”
Camilerde yeni başlayan uygulamayla ilgili olarak Düzcelilerin görüşlerini aldık. Öncü Haber mikrofonunu uzattığımız Şeref İlhan şunları söyledi: ”Benim için güzel oldu. İhtiyacı olanda olmayanda taburelerde oturarak namaz kılıyor. Bu şekilde namaz kılan kişi sayısı her geçen gün artıyor, bu nedenle camileri kiliseye çevirdiler. Bizim halkımız rahatlığa alışkın. Namaz yerde oturarak kılınır. Taburelerde oturarak namaz kılınması zaten doğru değil, bu konu ile alakalı Diyanet İşleri Başkanlığı da açıklama yaptı.”
 



“Hasta ve rahatsız olan insanları düşünürsek kalkmamalı diye düşünüyorum”
Uygulanan kararın yanlış olduğunu belirten Beytullah Doğan ise şunları ifade etti: “Camilerden taburelerin kalkması zorunlu ihtiyacı olanlar için doğru olmayacaktır. Dizinden rahatsız olan birinin tabureye oturarak kılması dinimizce daha uygun, ama zaruri bir durum varsa sandalyede kılabilir.  Bazı hastalarımız rahatsızlıklarından dolayı yatarak bile namaz kılabiliyor. Hasta ve rahatsız olan insanları düşünürsek kalkmamalı diye düşünüyorum.”
 




“Sandalyesiz namaz kılamam”
Sandalyesiz namaz kılamadığını belirten  Celal Yaman şöyle konuştu : “Ben ameliyat geçirdim namazımı sandalyede oturarak kılabiliyorum. Sandalyesiz namaz kılamam ki nasıl ayakta namaz kılabilirim. “
 




“Ben nasıl namaz kılacağım ?”
Eski hoca olduğunu söyleyen 96 yaşındaki Mustafa Necati Erdem Öncü Mikrofonuna camilerdeki tabure ve sandalyelerin kaldırılması ile ilgili olarak şunları söyledi: “Bende taburede oturarak namaz kılıyorum. Şimdi tamam iyi camilerden tabureleri kaldırdık. Ben nasıl namaz kılacağım? Yere düşerim birinin yardımı olmadan da yerden nasıl kalkarım.  Camilerden tabureler kalksın, camiler Allah’ın rahmetinin tecelli ettiği yerler. Bu insanların bazıları keyfe keder taburelerde namaz kılıyorlar. Benim gibi olsalar tamam, ben şahsen camilerden kalkmasını isterim ama nasıl olacak ? Benim gibi sakat insanlar nasıl namaz kılacak ? Ben Düzce’nin en yaşlı adamıyım 96 yaşındayım”
 




“Çok güzel oldu”
Camilerdeki taburelerin kiliselerdeki oturma sistemine döndüğünü söyleyen Ayhan Ak şöyle konuştu: “Camilerden tabure ve sandalyelerin kalkması çok güzel bir şey olur. Hristiyanların sıra sistemine dönüşmüştü kalkması çok daha iyi oldu.”