Düzce, Yığılca'daki öğretmenin öğrencisine taciz iddiasının şokunu yaşarken, Akçakoca'da geçtiğimiz yaz gündeme gelen taciz iddiası ile ilgili yargılama süreci devam ediyor.

İddiaya göre olay Ağustos ayı içinde yaşandı. Akçakoca’da bir ortaokulda sosyal bilimler öğretmeni olan K.A., iddiaya göre, aracına aldığı kız öğrenci K.Ç’nin kendisi hakkında taciz suçlamasında bulunmasının ardından hakkında idari soruşturma başlatıldı.

Müfettişlerin yürüttüğü idari soruşturma kapsamında aynı günlerde açığa alınan öğretmen hakkında, taciz suçlaması da olduğundan bir yandan da Akçakoca Cumhuriyet Savcılığı tarafından adli soruşturma başlatıldı.

Eylül ayında Kaynaşlı’ya tayin edilen öğretmen, 20 Kasım’da çıktığı ilk mahkemede tutuklanarak cezaevine kondu. 

Tutuklandıktan sonra iki mahkeme daha gören öğretmen K.A., mahkemenin her celse sonunda tutukluluk haline davam kararı vermesi nedeniyle cezaevinden çıkamadı.

6 Ocak’ta yeniden mahkemesi görülecek olan öğretmenle ilgili davanın nasıl sonuçlanacağı, mahkemenin nihai kararının ne olacağı ise, taciz iddiasının mağduru konumunda olan öğrenci K.Ç. ve ailesi kadar, Akçakoca halkı tarafından da merakla bekleniyor. (Kaynak: Akçakoca Gazetesi)