Üniversitelerde yeni eğitim öğretim yılının açılmasına bir hafta kadar bir süre kaldı. Düzce üniversitesi de yeni eğitim yılına hazırlanıyor. Bu kapsamda kayıtlar da devam ediyor. Ama yeni eğitim yılına Düzce Üniversitesi geçtiğimiz yıl gibi yine yoldan mahrum giriyor. Konu ile ilgili görüşlerini aldığımız Düzce Üniversitesi Rektörü Funda Sivrikaya Şerifoğlu, daha önce yaptığı açıklamayı yineledi ve “Köy Yolundan ulaşımı olan tek üniversiteyiz.” diyerek çalışmaların bir an önce başlamasını istedi.

“Valimiz konuya ilgi gösteriyor. Onun başkanlığında Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram ve Konuralp Belediyesi ile bir toplantı yaptı. Oradaki anlaşma çerçevesinde karayolları ekipleri ile çalışılıp üniversite yolunun son halini alması ve Akçakoca yoluna bağlanacak kavşağın son halini alması konusu üzerinde duruluyor. Bu çerçevede İsmail Bayram’ın verdiği destekle bu çalışmanın başlaması bekleniliyor. Artık, ilgililere ve tüm Düzcelilere çok rica ediyoruz. Köy yolu ile ulaşılan tek üniversiteyiz. Artık bu yolun yapılması gerekiyor.”

BUNUN TAHAMMÜL EDİLEBİLİR ZAMANI KALMADI

Günlük 10 bin kişinin hareket halinde olduğunu bir bölgede yolun olmadığını ifade eden Rektör Şerifoğlu, bunun bir sıkıntı olduğunu ve en büyük sıkıntının da hasta taşıyan ambulanslar olduğunu vurguladı.

“Bu bir sıkıntı. Günde 10 bine yakın bir kişinin hareket halinde olduğu bir yer burası. Bir de ambulanslar çalışıyor. En kötüsü bu. Parke taşlı yollardan ambulansın gitmesi çok büyük bir sıkıntı. Ambulanstaki hastanın parkeli yolda ambulansın içerisinde zarar görmesine neden olabiliyor. Bu nedenle ağır travma almış bir hastanın asfaltlanmış bir yoldan en hızlı şekilde hastaneye ulaşması gerekiyor. Her şeyi bırakın bir de ambulansla hastaneye bu yolla hasta taşınıyor olması Türkiye çapında bir sorun. Sağlık çok daha önemli eğer bir yakınınız hasta olur ve bu yoldan gitmek zorunda kaldığı zaman ancak o zaman anlarsınız. Herkes elinden ne geliyorsa yapmalı. Bunun artık tahammül edilebilir zamanı kalmadı. Bir sıkıntı yaşanırsa hepimiz sıkıntı yaşarız.”

Haber; R. BAL