Belediye sınırları içinde belirlenen güzergahlarda öğrenci ve personel taşımacılığı yapan kişi ya da kuruluşların araçlarını kayıt altına almak amacıyla Düzce Belediyesi tarafından 10 Temmuz 2015 tarihinde yürürlüğe sokulan "Düzce Belediyesi S Plakalı Araç Yönetmeliği" ile ilgili yaşanan yeni gelişme mecliste tartışma konusu oldu. Dün akşam gerçekleştirilen Düzce Belediyesi Ekim Ayı Toplantıları 2. Birleşimi öncesinde toplanan Düzce Belediyesi Plan ve Bütçe Komisyonu, S plaka tahsisine ilişkin yaptığı toplantıda servis araçlarının S plaka kısıtlamasını gündemine aldı. Toplantıda alınan karar ile birlikte Düzce Belediyesi ve diğer ilçe belediyelerin de ortak kararı ile 2 bin 679 servis aracına S Plaka tahdidi yani servis sınırlaması uygulanacak. Konunun mecliste gündeme gelmesi üzerine MHP’li Meclis Üyesi Ercan Katırcıoğlu, S Plaka tahdit aşamasının komisyon tarafından tekrar incelenip gündeme gelmesi talebinde bulundu.
ESNAFIN ALTERNATİFİ KALMIYOR”
S Plaka tahdidiyle birlikte, S Plaka sahibi olanların resmi tatillerde şehir dışına servis taşımacılığı yapamayacaklarını ve işin içinde esnafların mağduriyetinin söz konusu olduğunu belirten Katırcıoğlu, şu ifadeleri kullandı: “S plakası olan bir kişinin, S plakasıyla şehir dışına çıkmasının önü kapandı. Peki burada esnaflara karşı bir mağduriyet yok mudur? Zaten Düzce sınırlarında elde ettikleri gelir ortada. Hafta sonları şehir dışına servis taşımacılığı yapmak onları bir nebze rahatlatır. Bu uygulamayla maalesef esnafın alternatifi kalmıyor”.
Katırcıoğlu gibi düşünen birkaç meclis üyesi de komisyon tarafından kabul edilen bu kararın tekrar incelenmesi ve tekrar komisyona havale edilmesini gündeme getirdi.
KOMİSYON ALİ GÜNEY’İN AKTARDIĞI KADARINA ONAY VERİYOR”
MHP’li Meclis Üyesi Katırcıoğlu ayrıca belediye meclisi toplantısından 1 saat önce toplanan bir komisyonun ayrıntılı bir çalışmayla karar vermesinin mümkün olmayacağını savunarka, şunları söyledi: “Komisyon bugün (6 Ekimn) 18:00’da toplandı ve karar verdi. O saatte toplanan bir komisyonun ayrıntılı bir çalışma ve fikir alışverişiyle karar vermesi mümkün değil. Ayrıntılı bir analiz yapılabilmesi için ertelenmesini talep ediyorum. Alınacak bir karar dönüşü olmayacak bir sonucu meydana getirmesin. Esnafı mağdur etmeye ve fazladan gelir kapısını kapatmaya gerek yok. Komisyon 18:00’da toplanıyor ve Ali Bey’in vermiş olduğu bilgilere komisyondaki arkadaşlar onay veriyorlar.”
YENİ BİR OLAY DEĞİL”
Belediye Başkan Yardımcısı Ali Güney ise Katırcıoğlu’nun iddialarına şu cevabı verdi: “Bu süreç 9 Haziran 2015’de başladı ve uygulama süreçleri bugüne kadar geldi. Yeni bir olay değil. Bugün icat edilmiş ve meclise sunulmuş bir konu değil.”
Komisyon tarafından uygun bulunan S Plaka tahdidi uygulaması meclisten oy çokluğuyla geçti.