Düzce Ovası Sulama Birliği Başkanı Necmettin Kavak Başkanlığında yapılan Olağan Meclis Toplantısı'nda birliğin 2009 yılı tahmini gelir ve gider bütçeleri de oluşturuldu.

Yapılan görüşmeler sonucunda birliğin 2009 yılı tahmini gider bütçesi 660 bin 500 YTL olurken bu giderler içerisinde 120 bin YTL ile geçicin işçilerin ücretleri ve 75 bin YTL ile akaryakıt ve yağ alımlarının yer alması dikkat çekti.

Toplantı da ayrıca birliğin 2009 yılı tahmini gelir bütçesi de oluşturuldu. Buna göre tahmini gelir bütçesi toplam 660 bin 500 YTL olurken bunun içinde en fazla tutarı 520 bin YTL ile tarımsal hizmetlere ait gelirler oldu. Birliğin diğer gelirleri ise 45 bin YTL ile kişilerden alacakların faizleri, 40'ar bin YTL ile de diğer para cezaları ve diğer çeşitli gelirler oldu.

Yapılan toplantı da ayrıca Birlik Başkanı Necmettin Kavak yaptığı açıklamada meydana gelen hasarlara da değinerek “D-100 karayolu üzerindeki trafik kazalarından dolayı ciddi hasarlar oluşmuştur. Buda birliğimizi önemli ölçüde zarara uğratmakta. Bu konuda vatandaşlarımızın daha duyarlı olmaları ve bu gibi durumda ihbar niteliğinde birliğimize bilgi vermeleri bu zararların maliyet açısından karşılanmasını sağlanacaktır.” şeklinde konuştu.