Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, 30 Mart yerel seçimlerinin ardından ilk kez canlı yayın konuğu olarak Öncü Ana Haber’e konuk oldu. Devir teslim töreninin ardından geçen 1 aylık süre içerisindeki çalışmalarını anlatan Keleş, devraldığı belediyenin de analizini yaptı. Enkaz edebiyatı yapmayacağını bir kez daha yineleyen Keleş, başkan olmadan önce belediyenin borcunun tahmin ettiği bu yüzden çok da şaşırmadığını söyledi.

 

Keleş, Önceki yönetimi eksik bulmadığını ya da yermek isteyemediğinin altını çizse de konuşamları ağırlıklı olarak eleştirisel oldu.

 

 

Keleş,” Takipsizlikten bekleyen projeler var, kaynakların kullanılmadığı hizmetlerle karşılaştım. Birçok çalışmanın yanlış kurgulandığını gördüm. Özellikle ulaşım noktasında. Örnek verecek olursak otobüsler çok pahalı alınmış, düzce halkı memnun değil. Hat sayısı yanlış. Müstecir zarar ediyor.  Belediye kar konusunda müsteciri ulaşım konusunda da halkı korumalı. Katı atık tesisinde iş yüzde 50 oranında bitmiş. Karşı bedeli verilmemiş. Yüzde 50’sini devlet karşılayacak denilmiş ama takibi yapılmamış. Bunları bizden önceki yönetimi eksik bulduğumdan ya da yermek için söylemiyorum. Ancak belediye başkanın yürütmediği iş gitmez. Belediyedeki proje müdürlüğü ile yaptığım toplantıda projelerin yapıldığını ancak defter içinde kaldığını gördüm. Belediye başkanının takip ettiği iş görmedim. ”dedi.  MKeleş, ayrıca kendi döneminde açtığı müdürlüklerin kapatılmasını da eleştirdi.

 

 

3 günlük Ankara temaslarını anlatan Keleş, Düzce’nin yıllardır sürüncemede kalan yatırımlarından biri olan Tem çıkışının ihale aşmasına getirdiklerini, D-100 Karayolu’ndaki yan yolları belediyeye dahil edilerek bisiklet yolları yapacaklarını, ve fidanlık arazine yapmayı planladıkları camiden bahsetti.
 

 

Düzce’nin yazın azalan içme suyu içinde Hasanlar Barajı yerine Uğur suyuna işaret eden Keleş, yapacakları 2 göletle Düzce’nin 50 yıllık su kaynaklarını garanti altına alacaklarını bildirdi. Asar Suyu üzerine yapımı devam eden köprülerin ramazan ayına girmeden bitirmeyi hedeflediklerini dile getiren Keleş, köprülerin tamamının giydirileceğini köprü içinde eskiyen aranjmanları da söküp canlı bir görüntüye sokacaklarını belirtti. Keleş, Asar Deresinin su seviyesinin yükseltilerek küçük çaplı elektrik üretimi sağlamayı da planladıklarını sözlerine ekledi.

 

Camikebir Mahallesindeki Kentsel dönüşüm alanında geçmiş belediyenin Toplu Konut İdaresine çok bonkör davrandığını dile getirdi. Ankara’da yaptığı 3 günlük temaslarında TOKİ’ye verilen 16 dönümü geri aldığını ifade etti. Keleş, söz konusu yerde seçim döneminde dile getirdiği yeşil alan planı için ise henüz karar vermediklerini konunun belediye meclisinde görüşüleceğini dile getirdi.

 

Haber; S.KAŞKIR