Düzce’de taksicilik yapan Murat Akyılıdız, farklı günlerde  kesilen 16 trafik cezasının aynı anda kendisine ulaştırılmasından şikayet etti. Yazılan 16 cezaya itiraz etmediğini özellikle belirten Akyıldız,  yazılan cezaların hemen gönderilmesi gerektiğini söyledi. 16 tane cezanın aynı anda gönderilmesinden dolayı 5 bin 600 TL ceza ödeyeceğini belirten Akyıldız, yapılan yanlışlığa mahkeme yolu ile itiraz edeceğini ifade etti.

“BU CEZALAR NİYE TOPLU GELİYOR?”

Cezaların neden toplu olarak geldiğini yetkililere soran Akyıldız şunları söyledi: “16 tane ceza kağıdı. Bu cezalar ayrı günlerde yazılmış ama hepsi bir günde bana ulaştı. Bu cezalar bana tek tek gelse ben bunların ödemesini daha rahat yapabilirdim. Bana gelen toplam ceza 5 bin 600 TL. Bizim kazancımız zaten belli. Biz bu cezaları nasıl ödeyeceğiz. Bu cezalar niye toplu geliyor? Biz ne yaptık size. Bunun için nereye başvuracağız bilmiyorum. 16 tane trafik cezası. Farklı günlerde yazılmış ama aynı gün gönderiliyor. Ayıp denen günah denen bir şey var.”

“16 tane cezayı biriktirmenin bir anlamı yok”

Bu cezaları biriktirmenin bir anlamı olmadığını ifade eden Akyıldız şöyle konuştu: “Bugün gideceğim mahkemeye başvuracağım. İtiraz edeceğim bu yapılanlara. Ben cezalara karşı değilim. Hız sınırını aşmışızdır ceza yazılır. Bu normaldir. Ama bir ceza yazılıyorsa onun hemen gönderilmesi gerekir. 16 tane cezayı biriktirmenin bir anlamı yok.  16 tane ceza birikene kadar neredeydiniz? Bu cezaların hepsi bir günde geliyor. Yazıktır günahtır. Bizde esnafız. Bu 16 tane cezanın hepsi farklı tarihlerde yazılmış ama toplu olarak bir günde ulaştırıyorlar. Yanlış anlaşılmasın ben yediğim cezalara itiraz etmiyorum. Yapılan bu yanlışa itiraz ediyorum.”