14 Kasım Cumartesi günü akşam saatlerinde müşteriye giden ve dün akşam cesedine ulaşılmasıyla sonuçlanan Taksici Nurettin Yılmaz cinayeti, tüm Düzce’yi derinden sarstı. Yaklaşık 30 yıldır taksicilik yaparak geçimini sağlayan 6 çocuk babası Yılmaz’ın ölümü ailesi ve iş arkadaşlarını adeta yıktı. Yılmaz’ın evinde büyük hüzün ve matem var. Yılmaz’ın ölüm haberini alan yakınları ve sevenleri 77 yaşında hayata veda eden Yılmaz’ın Uzunmustafa Mahallesindeki evine gelerek ailesine taziyelerini iletti.

CENAZESİ YARIN DEFNEDİLECEK
Yılmaz, Uzunmustafa Camiinde yarın öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Gümüşova'ya bağlı Kıyı Köyünde defnedilecek.

ODA BAŞKANI DESTEK OLDU

Yılmaz’ın evinin önünde taziye çadırı kuruldu. Yılmaz’ın en büyük oğlu olan Recep Yılmaz, babalarının böyle bir şekilde hayatını kaybetmesini kabullenemediklerini ifade etti. Düzce Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yavuz Yılmaz da acılı aileye destek oldu.

SESSİZ VE DERİN ÜZÜNTÜ VAR

Yılmaz’ın görev yaptığı Hastane Caddesi üzerindeki taksi durağında ise sessiz ve derin bir üzüntü hakim… Yılmaz’ın başına gelenlere inanmakta güçlük çeken mesai arkadaşlarını ne söyleyeceklerini ne yapabileceklerini bilemiyor. Cinayeti tepki amacıyla ekmek kapılarına siyah kurdele ve Türk bayrak bağlayan şoförler, Yılmaz’ın başına gelenlerin bir başkasının başına gelmemesini istiyor.

Yılmaz’ın taksi durağında uzun yıllar birlikte çalıştığı taksici arkadaşları Çetin Yavuz ve Kamil Cambaz duyguları ile Yılmaz’la son görüşmelerini anlattı.

SAVUNMASIZIZ!

Taksiciler olarak bu tür olaylara karşı savunmasız olduklarını söyleyen Yavuz ve Canbaz, taksicilik mesleğini yapmayı özellikle de gece çalışmayı istemediklerini belirterek Yılmaz’a yapılanları canilik olarak değerlendirdi.

OLASI CİNAYETİN ÖNÜNE GEÇİLDİ

Yılmaz’ı öldüren şüpheli Bayram Ç.’nin cinayetin ardından Kültür Mahallesinde gittiği taksi durağında çalışanlar da cinayetin şokunu üzerlerinden atamadılar. Şüpheli Bayram Ç.’nin taksi durağına gelerek bir taksici ile Hendek’e gitmek için anlaştığı ortaya çıktı. Şüpheli Bayram Ç.’nin taksici ile yola çıktığını gören esnaf taksiciyi uyardılar. Taksicinin durağına geri dönmesi sağlanınca olası bir cinayetin önüne geçilmiş oldu. Taksiciler, can güvenliklerinin olmadığını vurgulayarak taksici esnafının bu olayın getirdiği korkuyu atlatabilmesinin kolay olmadığını söylediler.

HABER;Y.SEVER