İl genel Meclisi’nde “muhalefet hiçe mi sayılıyor” başlıklı haberimiz ve İGM Ak Parti Grup Başkanı Cahit Aydın’ın televizyonumuza yaptığı açıklamalar, Milliyetçi Hareket Partisi’ni harekete geçirdi.

SORU İŞARETLERİ BIRAKTI

Konuya ilişkin MHP İl Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada “İl Genel Meclisi’nde Maliye Bakanlığı’ndan alınan 10 milyon TL’lik ödeneğin jet hızıyla ilçelere pay edilmesi ve yangından mal kaçırır gibi dağıtılması, Milliyetçi Hareket Partisi İl Genel meclisi üyeleri ile fikir alış verişi yapılmaması Düzce halkında ve bizlerde bazı soru işaretleri bırakmıştır.” denildi. 

TALİHSİZ BİR KONUŞMA

“Mecliste tartışılmadan, ödeneğin doğru adresleri tespit edilmeden,  İl Başkanı ve İl Genel Meclisi üyeleri ile bu ödeneğin bazı köylere bölüştürülmesi tamamen yanlış bir tutum olduğu ifade edilirken, İGM Ak Parti Grup Başkanı Cahit Aydın’ın yaptığı konuşmada “talihsiz” olarak yorumlandı.


PARA TAKSİMATINDA HIZINIZA YETİŞEMİYORUZ PEKİ YATIRIMLARDA?

Yapılan açıklamada “Gelen paranın taksimatı konusunda hızlarına yetişemediğimiz doğrudur.” Şeklinde karşılık verilirken, yapılan yatırımlar konusunda ve bitmesi beklenen inşaatlar konusunda aynı şeyi söyleyemeyecekleri eleştirisi yapıldı. Örnek olarak da Kültür Merkezi, Hastane inşaatı, prefabrik okullar gösterildi.

Açıklamada “Örnekleyecek olursak; Kültür merkezi inşaatının Temeli atıldığı gün on yaşında olan bir çocuk bu gün evlendi ve kendisi çoluk çocuğa karıştı Kültür Merkezi halen bitmedi. Modern teknoloji diye temeli atılan Hastanemizin temel inşaatında yeni doktorluğa başlayanlar, neredeyse bu gün emekli olmak üzereler, Hastane halen bitmedi. 12 yıl önce Prefabrik okulda öğrenci olanlar, bu gün aynı okula öğretmen oldular, okullar Prefabrik'ten halen kurtarılamadı. Bu örnekleri çoğaltabiliriz. Hızı sadece para dağıtmakta görenlerden, aynı hızı bitirilemeyen projelerde de Düzce Halkı beklemektedir.” ifadelerine yer verildi.

Haber;S.KAŞKIR