İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 81 ilin valisi, emniyet müdürü ve jandarma komutanı ile video konferans sistemiyle Okulların Çevre Güvenliği ve Uyuşturucuyla Mücadele Toplantısı gerçekleştirdi.

Düzce'deki idareciler de hazır bulundu
Toplantıda okulların çevresinde alınacak güvenlik tedbirleri ve uyuşturucuyla mücadele konusunda kapsamlı değerlendirmelerde bulunuldu. Düzce Valisi Zülkif Dağlı, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz ve Jandarma Komutanı Yılmaz Özdemir'in de Düzce'den bağlantıyla hazır bulunduğu toplantıda, Bakan Soylu tarafından idarecilere eğitim kurumlarının mercek altına alınması talimatı  verildi. Okul çevrelerinde istenmeyen olaylar yaşanmaması adına her eğitim yılı öncesi olduğu gibi bu dönem de tedbirin elden bırakılmaması üzerinde durulurken, bu doğrultuda güvenlik önlemleri görüşüldü.



81 ile genele gönderildi
Diğer taraftan İçişleri Bakanlığı'nca 81 ile "2017-2018 Eğitim-Öğretim Döneminde Okulların Çevresinde Alınacak Güvenlik Tedbirleri" konulu genelge gönderildi. Genelgeye göre; güvenli ve huzurlu bir ortamda eğitim dönemi geçirilmesi için giriş-çıkış saatlerinde okul önlerinde güvenlik güçleri görev yapacak. 

Okullara derecelendirme
Ayrıca tüm okullar "güvenlik değerlendirmesi" açısından da gözden geçirilecek. Okulda ve çevresinde bugüne kadar meydana gelen suç olup olmadığı ve varsa suçun türleri açısından da analizler ortaya konulacak. Suç olayları açısında okullar 1., 2. ve 3. derece olarak gruplara ayrılırken, derece durumlarına göre; güvenli eğitim koordinasyon görevlisi, okul idarecileri ile belli periyotlarda toplantılar gerçekleştirecek.

Okulla ilişkisi bulunmayana gerekiyorsa ceza!
Bunların yanı sıra okulla ilişkisi bulunmayan şahıslara göz açtırılmayacak. Gerekiyorsa cezai işlem uygulanacak. Metruk bina ve yapılar ile çocukların girmesinin yasak olduğu cafe, kıraathane ve kahvehane gibi yerlere yönelik denetimler sıklaştırılacak. Çocuk, asayiş ve trafik birimlerinin yanından narkotimler de okul önlerinde olacak.

Haber:C.ÜSTÜNER