CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Bakanlar Kurulu Kararı ile 30 Nisan 2017 tarihine kadar geçerli olan ÖTV İndirimi ve KDV Düzenlemesine ilişkin dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Adil bir gelir dağılımı, adil bir vergi sistemi ile olur”
 “Ülke içerisinde adil bir gelir dağılımının sağlanabilmesinin yolu adil bir vergi sistemi oluşturulmasıdır.” ifadesini kullanan Tanal, “2015 yılında 12.000 TL kazanan birisi 2016 yılında yapılan düzenlemeyle 12.600 TL kazandı diye, bakın altını çiziyorum sadece 600 TL fazla kazandı diye kazancının yüzde 15’i yerine yüzde 20’sini vergi olarak veriyor! Bu noktada sorarım memurlara ve işçilere uygulanan zam gerçekten zam mıdır? Halkımızdan 600 TL fazla kazandıkları için yıllık kazançlarının yüzde 20’sini almak adalet midir? Bu konuda tarafımdan 9 Aralık 2016 tarihinde Meclis’e bir kanun teklifi verildi. Teklifte “Memurumuz, işçimiz açısından gelir vergisinden muafiyet yapılsın” dedik. Bakın bu kanun teklifi hala mecliste oyalanıyor 19 Aralık 2016 tarihinden beri plan ve bütçe komisyonunda bekletiliyor.” açıklamasında bulundu.

Kendi siyasi emelleri uğruna geçici indirimler yapıyorlar”
Tanal ayrıca 30 Nisan 2017 tarihine kadar sürecek KDV indirimi hakkında da konuştu. CHP Milletvekili Tanal, “Mobilya sektörü hızla büyüyen ve halk için istihdam kapısı yaratan önemli bir sektördür. Sosyal devletin amacı ise, toplumda sosyal adaleti sağlamak, ekonomik hayata aktif müdahale ederek işsizliğin önüne geçebilmek demektir. Ben mobilya sektöründe alınacak KDV’nin yüzde 18’den yüzde 8’e düşürülmesi için meclise 1 Aralık 2016 tarihinde kanun teklifi verdim. Peki ne yapıldı? Kanun teklifimiz 9 Aralık 2016 tarihinden beri Plan ve Bütçe komisyonunda bekletiliyor. Eğer iktidar, söz konusu ÖTV ve KDV indirimlerinde gerçekten halkın yararını düşünüyor ise Gelir Vergisi ve KDV hakkındaki kanunlarının düzenlemesi tekliflerim bir an önce meclise getirilmeli ve yasalaştırılmalıdır. Ancak iktidar bundan bilerek kaçınıyor. Kendi siyasi emelleri uğruna halka şirin gözükme vaadiyle geçici indirimler yapıyorlar. Buradan iktidara sesleniyorum: Bunları gerçekten seçim için değil halk için yapıyorsanız teklifler meclis gündeminde ivedi görüşülsün. Halk için süreli indirim değil kalıcı indirim gerekli! Çekin ellerinizi halkın cebinden, halk nefes alsın. Eğer gerçekten halk için indirim yapılacaksa tekliflerimiz bir an önce meclisten geçmeli.” açıklamasında bulundu.